Fudbal

Krilo Reala isto kao Luka Jović: Tako je i Rahim Sterling, kad je bio mlađi

Autor mondo.rs

Nije Luka Jović jedini fudbaler Reala koji je ove sezone imao golgetersku krizu.

Izvor: Guliver/Getty images/Juan Manuel Serrano Arce, JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE

Nadamo se da je ona ''bomba'' iz voleja protiv Osasune značila i definitivni prekid golgeterskog posta Luke Jovića. Mladom srpskom napadaču to je bio tek drugi pogodak od kako je prešao u Real.

Slične muke kao bivši igrač Ajntrahta ima Vinisijus Žunior. Mladi Brazilac, koji je stigao iz Flamenga, postigao je samo tri pogotka ove sezone u prvom timu Reala iz Madrida.

To nije učinak kakvom se nadao i kakav je očekivao, pa se može reći da nije u potpunosti oduševio navijače kraljevskog kluba. Neko ko je plaćen 45 miliona nema preveliki kredit kod rigorozne publike.


Krilni fudbaler španskog tima je u intervjuu objasnio da mu postizanje golova ne stvara pritisak, kao i da ga dobre partije u ovom delu karijere raduju, iako nije preterano efikasan.

''Smiren sam, jer znam da golovi dolaze. Imam samo 19 godina. Pogledajte recimo Rahima Sterlinga. On je u ovoj fazi karijere imao iste probleme. Sada redovno postiže golove, ali to ranije nije radio. Napreduje svake sezone'', ističe Vinisijus.

Privikavanje na život u Madridu je dosta lako kada u timu imate nekoliko svojih sunarodnika. Takvu sreću je imao Vinisijus Žunior koji je u Realu zatekao nekoliko Brazilaca.

''Marselo, Kazemiro, Eder Militao i Rodrigo su ovde, to mnogo znači. Mi koji smo mlađi se dosta podržavamo, jer je najteže prilagoditi se uslovima u novom klubu. Srećom, u Realu svako ima podjednaku minutažu. Osim Kazemira, on stalno igra'', navodi u šali mladi fudbaler.

Kao što je slučaj sa Lukom Jovićem, često se pisalo da će Vinisijus Žunior biti poslat negde na pozajmicu. Od tog posla nije bilo ničega, pošto je očigledno da Zinedin Zidan i dalje veruje u korpus mladih igrača koji je sklopljen u Madridu.

Pogoci protiv Briža u Ligi šampiona, Osasune u jesenjem delu prvenstva i Saragose u kupu nisu sve što je Real Madrid očekivao od 45 miliona evra plaćenog Brazilca. Ali, forma koju podiže u poslednje vreme naslućuje da bi u budućnosti od mogao da postane njihov Rahim Sterling.