• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo sve otkrio: Barselona me nije poštovala, zato sam otišao

Autor mondo.rs

Brazilac progovorio o tome kako je stigao u milanski Inter.

 Ronaldo - Barselona me nije poštovala, zato sam otišao u Real Izvor: Guliver/Getty Images/Andreas Rentz, Andreas Rentz/Bongarts

Brazilac Ronaldo je u svojim slavnim danima obarao brojne rekorde svjetskog fudbala. Bio je član reprezentacije koja je 1994. postala prvak svijeta, bio je najbolji igrač planete sa jedva 20 godina, a u ljeto 1997. godine je naprasno napustio Barselonu.

On je u prethodnoj sezoni briljirao i bio ubjedljivo najbolji fudbaler planete. U dresu katalonskog kluba je postigao 47 golova i osvojio "triplu krunu" u kup takmičenjima - Kup kralja, Superkup Španije i Kup pobednika kupova.

Možda će vas zanimati

 Ipak, uprkos svim uspesima, on je iznenada napustio Barselonu i preselio se u milanski Inter. Imao je 21 godinu i u transferu vrijednom 27.000.000 dolara postao najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena.

"Na kraju te sezone potpisao sam novi ugovor s Barselonom i odmah nakon toga otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije su me pozvali iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu ispoštovati dogovor oko novog ugovora. Hteo sam da ostanem, ali stvari nisu bile u mojim rukama jer me očito klub nije poštovao i nije cijenio. Htio sam da ostanem“, objasnio je Ronaldo.

On je i u Interu postao najbolji igrač svijeta, poslije Svjetskog prvenstva 2002. godine kada je odlučio da ode u Real Madrid.

Tamo se priključio originalnoj postavci čuvenih "galaktikosa" koju su činili i Zinedin Zidan, Luis Figo, Dejvid Bekam...

"Roberto Karlos mi je u reprezentaciji stalno pričao o Madridu, o veličini Reala. Kasnije sam poželio da se uvjerim u to. Došao sam u Real i bio je još veći od onog kakvim mi ga Karlos predstavio. Veliko iskustvo, veliki pritisak, najbolji saigrači na svijetu. Pokrenuli smo novu eru“, dodao je slavni "R9".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC