Fudbal

Milunović o promjenama Zvezdinog sistema: Šok terapija ponekad dobro dođe

Autor Jovan Terzić

Iako je djelovalo da će iskusni štoper izgubiti mjesto u startnoj postavi, to se nije dogodilo. "Bez zdrave konkurencije nema dobre ekipe".

Izvor: MN PRESS

Odlično je počela Crvena zvezda drugi dio sezone: dvije pobjede bez primljenog gola.

Prvo 2:0 protiv Čukaričkog, pa 2:0 protiv Vojvodine.

Možda će vas zanimati

Odbrana je bila na visini zadatka i čini se da je brzo usvojila sistem koji zahtijeva novi stručni štab, na čelu sa Dejanom Stankovićem, a u kom se defanzivci tokom napada transformišu iz linije sa četvoricom u liniju sa trojicom, pošto Marko Gobeljić ima zadatak da ide naprijed.

"Svi smo željno iščekivali nastavak sezone. Dobro smo odradili pripreme, trebalo nam je malo vremena da se upoznamo sa 'misterom' i on sa nama igračima. Dosta toga se promijenilo, ali profesionalci smo i brzo se adaptiramo", istakao je Milunović i osvrnuo se nove zahtjeve koji su došli promjenom trenera:

"Šok terapija ponekad dobro dođe. Drago mi je da smo krenuli bez primljenog gola i što smo pobijedili dve jake utakmice, ali to je već zaboravljeno jer nas u srijedu čeka gostovanje u Inđiji, a onda i derbi". 


Iako se tokom priprema u Antaliji činilo da će Srđan Babić istisnuti Nemanju Milunovića iz najboljih 11, iskusni defanzivac i dalje sa Milošem Degenekom čini startni tandem.

"Bez zdrave konkurencije nema dobre ekipe. Sva četvorica smo prvenstveno dobri drugari van terena, a normalno je da se na treninzima svako bori za svoje mjesto u timu. Zdrava konkurencija je najbolja za igrača. Nemam 10 ili 18 godina, iskusan sam dovoljno da se koncentrišem na ono što radim i gledam da uvijek dam maksimum, a na 'misteru' i svakom drugom treneru je da odluči ko će biti u startnoj postavi", naglasio je 30-godišnji Čačanin.

Crveno-bijeli u srijedu od 14 časova (prenos na TV Arena Sport) igraju u Inđiji protiv povratnika među superligaše. Nema sumnje da ih čeka dosta drugačiji duel nego protiv Čukaričkog i Vojvodine.

"Svaka ekipa koja igra protiv Zvezde se koncentriše na odbranu, posebno 'manje' ekipe poput Inđije, koje stanu sa svih 10 igrača pozadi. Biće teško i zbog terena, ali nije nam prvi put da igramo takvu utakmicu, tako da se nadam pozitivnom rezultatu".

Računajući i prošlu sezonu, Zvezda je vezala 18 prvenstvenih pobjeda na svom stadionu, a klupski rekord je 25 (od 26. februara 2000. do 17. avgusta 2001, pod vođstvom Slavoljuba Muslina).

Sljedeći na "Marakanu" dolazi Partizan (nedjelja, 1. mart, 18 časova).

Izvor: MN PRESS

"Nadam se da ćemo nastaviti niz. Samo nam još ta pobjeda fali", iskren je Milunović, koji je bio starter u prethodnom "vječitom derbiju", u kom je Partizan pobijedio 2:0, a Zvezdini igrači ostali dužni svojim navijačima zbog prilično slabe partije.

"Jesmo... Samo nam još derbi ostaje zato što smo napravili veliku razliku u odnosu na Partizan, ali znate i sami da bez pobjede u derbiju nije ista draž".

Crno-bijeli su kiksnuli prošlo kolo, odigravši 1:1 protiv TSC Bačke Topole.

"Koncentrišemo se samo na svoju igru, ne gledamo i ne živimo od tuđih rezultata. To smo i pokazali do sada. Moramo u svaku utakmicu da ulazimo 100 odsto koncentrisani kako bismo zadržali ovu prednost", naveo je štoper crveno-bijelih.

Povratak Dejana Stankovića na "Marakanu", ali ovaj put u ulozi trenera, sa tribina je ispratilo oko 25.000 gledalaca.

Sjajna posjeta protiv Vojvodine nagovještava da bi za "vječiti debi" tribine mogle da budu još punije.

"Naravno. Mnogo puta prije sam rekao da su Delije naš 12. igrač. Tu su i kada je dobro i kada je loše, a za igrača nema ništa ljepše nego kada igra pred punim tribinama, pa se nadam da će tako biti i u derbiju. Raduje me što je toliko ljudi došlo na utakmicu domaćeg prvenstva, nadam se da će prepoznati napadački fudbal koji igramo i nastaviti da dolaze u velikom broju", pozvao je Milunović pristalice crveno-bijelih.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.