• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić jasan: Nezavisni smo od države, riješen je dug prema Agrobanci

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvede predstavio je skupštini rezultate iz prošle godine, koju je nazvao istorijskom

 Zvezdan-Terzic-FK-Crvena-zvezda-posluje-pozitivno-rijesen-dug-Agrobanka Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je na današnjoj skupštini da klub 90 odsto prihoda ostvaruje iz inostranstva, da nije na teretu države, a istakao je i da je "riješen" dug prema Agrobanci.

Prema njegovim riječima, objavljenim na sajtu Zvezde, klub već petu godinu posluje pozitivno.

Možda će vas zanimati

"Nastavili smo sa daljom finansijskom stabilizacijom kluba, UEFA licencu dobijamo u roku, redovno izmirujemo sve obaveze, uspješno rješavamo stare naslijeđene dugove. Organizovali smo se tako da sami obezbjeđujemo novac za funkcionisanje kluba", rekao je Terzić. 


On je naveo da klub ima sigurne rashode od oko 30 miliona evra ako želi "dobar sportski rezultat", a sigurne prihode samo 5,2 miliona evra - od Gazproma četiri i od Telekoma 1,2 miliona.

"Razliku od 25 miliona evra moramo sami obezbijediti iz veoma nesigurnih izvora prihoda, a to su transferi igrača i bonusi od UEFA takmičenja. Vec šest godina smo uspješni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u budućem periodu. Skoro 90 odsto prihoda ostvarujemo iz inostranstva. Nismo na teretu države i poreskih obveznika, funkcionišemo isključivo preko računa - bez sive zone, i sa zadovoljstvom na ime poreza uplaćujemo novac u budžet Republike Srbije", rekao je on.

"Ono što je takođe važno i hoću da istaknem je da smo konačno riješili dug prema Agrobanci", istakao je on, a onda nastavio.

"Ono što je najbitnije je da petu godinu zaredom poslujemo finansijski pozitivno, a to znači da smo svake godine do sada više zarađivali nego što smo trošili. To mora biti naš cilj i u narednom periodu. Mnogo smo uložili u infrastrukturu i nastavićemo da ulažemo. Preko sedam miliona evra do sada je uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. U ovoj godini smo renovirali zapadnu tribinu sa svim pratećim sadržajima, a završavamo i novu zgradu za teretanu, mediko blok i dnevni odmor igrača", naveo je prvi operativac šampiona Srbije.

Terzić je u sumiranju 2019. ocijenio da je to treća godina za redom "koja će biti upisana zlatnim slovima u istoriji Crvene zvezde".

On je podsjetio da je skupština imala tri osnovna cilja: Sportski rezultat (šampionska titula i grupna faza UEFA takmičenja), finansijska stabilizacija i infrastruktura.

Terzić je ocijenio da su sva tri cilja ispunjena.

"Crvena zvezda je treći put zaredom učesnik grupne faze UEFA takmičenja, od toga dva puta Lige šampiona. Osvojili smo u maju 2019. godine šampionsku titulu, jubilarnu 30, dominantno sa ogromnom bodovnom razlikom. Sada smo prvi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan sa realnim šansama da osvojimo treću šampionsku titulu u nizu. To će biti tek treći put u 75 godina dugoj istoriji Crvene zvezde", rekao je on.

Poseban osvrt zaslužio je stručni štab.

"U decembru je iz našeg kluba otišao trener Vladan Milojević, jedan od najuspješnijih trenera koje je Zvezda ikada imala. Na njegovo mjesto smo doveli igračku legendu našeg kluba Dejana Stankovića, za koga sam uvjeren da će kao trener biti jednako uspješan kao što je bio igrač. Posebno se radujem što je novi trener Dejan Stanković od starta čvrsto stao iza naših mladih igrača Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Njegoša Petrovića i od njih ovog proljeća očekujemo punu afirmaciju. Omladinska škola je naš veliki ponos i nastavićemo i dalje da ulazemo u nju", rekao je Terzić.

Prvi čovjek Zvezde iznio je još neke podatke za ponos.

"Prvi smo fudbalski klub na ovim prostorima koji je osnovao svoju televiziju. Zvezda TV ce ući u dom svakog zvezdaša koji će svakodnevno moći da prati dešavanja u našem klubu. Bili smo društveno odgovoran klub koji je učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama, i donirali smo značajna finansijska sredstva za bolnice u Srbiji. Finansijski smo pomogli mnogim klubovima u okviru našeg sportskog društva, i tako pokazali jedinstvo i solidarnost unutar Zvezdine porodice. Izborili smo se da nam skupština FSS prizna titulu iz 1946, osvojenu na terenu, i tako ispravi višedecenijsku nepravdu", rekao je on.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC