Fudbal

Više rukomet nego fudbal: Bilbao sa penala prekinuo crnu seriju

Autor mondo.rs

Davno je bio 1. decembar...

Izvor: Guliver/Getty images/Ian Walton

Čak 12 žutih kartona i dva penala, oba zbog igranja rukom, viđena su na prelepom "San Mamesu", a više razloga za zadovoljstvo imaće domaći navijači čija ekipa je prekinula loš niz.

Atletik Bilbao još od 1. decembra nije ostvario pobedu u Primeri, "samo" je izbacio Barselonu iz Kupa Kralja, tako da su se protiv Viljareala radovali kao da su osvojili trofej. Prošlo je čak 11 kola domaćeg šampionata od poslednja tri boda…

ATLETIK BILBAO - VILJAREAL 1:0 (0:0)

Pobedu klubu iz Baskije doneo je Raul Garsija, golom sa jedanaesterca u 56. minutu, nakon što je Injaki Vilijams pogodio Fransiska Toresa u ruku.

Garsija je bio siguran izvođač sa "bele tačke" za razliku od Vilijamsa. Nakon što je posle kornera lopta u ruku ovoga puta pogodila Raula Albiona - krilni fudbaler Bilbaoa preuzeo je odgovornost, gađao je desni ugao, ali ga je pročitao Serhio Asenho i "skinuo" već viđen gol.

To nije dalo potrebnu energiju Viljarealu da dođe do boda na ovom meču u vrlo prljavoj utakmici na kojoj su po šest žutih kartona dobili i domaći i gosti.

Inače, zanimljiv kuriozitet sa ove utakmice jeste da su 22 startera bili Španci, kao i da je četiri od šest fudbalera koji su ušli sa klupe - takođe španske nacionalnosti. "Svešpanski dan" su "pokvarili" Čukvuedze i Zamgo Angisa.

PRIMERA 26. KOLO: TABELA, STRELCI I REZULTATI.