Fudbal

Roma vraća De Rosija, ali ne na teren

Autor mondo.ba

Poslije 27 godina, "senior" De Rosi napušta trenersku klupu omladinskog tima "vučice".

Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno

Nekadašnji kapiten Rome Danijele De Rosi mogao bi da se vrati u tabor "vučice", ali nije riječ o povratku iz fudbalske penzije, nego o trenerskom poslu.

Naime, očekuje se Danijele naslijedi svog oca Alberta, koji je već punih 27 godina trener u "Trigoriji", gdje je ostvario brojne uspjehe sa Rominom Primaverom (omladinski tim).

Alberto će ostati u rimskom klubu, ali kao supervizor omladinskog sektora, piše "Korijere delo Sport".

Mlađi De Rosi, koji je krajem prošle godine takođe povezivan sa poslom u Primaveri, nedavno je odlučio da okonča igračku karijeru, nakon što je kratko nastupao za Boku Juniors, poslije odlaska sa rimskog "Olimpika".

Danijele bi trebalo da se priključi omladincima "vučice", a u radu bi mu pomagali Morgan De Sanktis, koji je uključen u rad sa golmanima i u prvom timu, te nekadašnji fudbaler i trener Rome Bruno Konti.

Danijele De Rosi dres Rome nosio je od 2001. do 2019. godine.

Upravljačka struktura Rome trebalo bi da bude promijenjena uskoro, pa će aktuelnog vlasnika kluba Džejmsa Palotu zamijeniti Den Fridkin.

Takva odluka donijeće brojne promjene u klubu, a mediji na Apeninima uvjereni su da će legende kluba, poput De Rosija, a prvenstveno Frančeska Totija, biti vraćene u klub.

Izvor: Guliver/GettyImages/Marco Luzzani/Stringer

Ranije je Alberto imao ponude da preuzme i seniorski tim Rome, ali je on to u dva navrata odbio, objasnivši da nije želio da bude teren sinu Danijeleu, koji je tada bio član prvog tima rimskog kluba.

Sada, otvara se mogućnost da otac i sin rade zajedno u omladinskom pogonu.