• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poentirao protiv Lećea, pa napredovao na Rominoj vječnoj listi strijelaca!

Autor mondo.ba

Kapiten BiH večeras je postigao 102. gol za Romu u svim takmičenjima, po čemu se izjednačio na šestom mjestu vječne liste strijelaca za Romu sa Vinćencom Montelom

 Džeko 102. gol Roma šesto mjesto vječna lista strijelaca Izvor: PAOLO BRUNO/GETTY IMAGES EUROPE

Jedan gol ''vučice'' – onaj treći – bio je djelo kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke, koji je, zahvaljujući tom pogotku, od večeras izjednačen sa Vinćencom Montelom po broju golova za Rimljane u svim takmičenjima!

Možda će vas zanimati

Nosiocu kapitenske trake ''zmajeva'' ovo je bio 102. gol za Romu od dolaska u klub u ljeto 2015. godine, a prvu narednu priliku da prestigne napadača koji je punu deceniju bio dio Rome Džeko će imati u četvrtak, u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Naredna meta je Argentinac Pedro Manfredini (igrao za Romu od 1959. do 1965. godine), koji je na petom mjestu sa 104 gola.

Nisu daleko ni četvrtoplasirani Rodolfo Volk (u periodu od 1928. do 1933. godine postigao 106 golova) i trećeplasirani Amedeo Amedei (igrao za Romu od 1936. do 1938. i od 1939 do 1948. godine i za to vrijeme postigao 111 golova).

Na drugom mjestu je Roberto Pruco (138), koji je dres Rome nosio krajem sedamdesetih i većim dijelom osamdesetih godina prošlog vijeka, a lider je a ko drugi nego Frančesko Toti, koji je za voljeni klub poentirao čak 307 puta na impozantnih 786 utakmica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC