• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalčo ovo ne pamti: Na dvije utakmice - 16 golova!

Autor mondo.ba

Džeko odmarao, Kalinić i Kolarov pogađali i asistirali - "7+" na Sardiniji.

 Kaljari - Roma 3:4 Serija A 26. kolo Izvor: Guliver/Getty Images/Enrico Locci/Stringer

Rijetko kada imamo priliku nedjeljom da gledamo samo dva meča Serije A, ali problemi sa koronavirusom bili su jači od fudbala.

Ipak, gledaoci su mogli da uživaju tokom današnjih 180 minuta, jer su na dva stadiona vidjeli čak 16 golova, od čega su gosti postigli 11!

Nakon maestralne partije Atalante i nove "sedmice", na teren su izašli fudbaleri Kaljarija i Rome, a ni meč na "Sardenja Areni" lijepim potezima i golovima nije zaostao za onim odigranim na stadionu "Via del mare".

Ipak, za razliku od prvog današnjeg meča, gdje je postignuto čak devet pogodaka, ovog puta gledaoci su imali priliku da vide "samo" sedam.

Možda će vas zanimati

KALJARI - ROMA 3:4 (1:2)
/Žoao Pedro 28, 89, Pereiro 75 - Kalinić 29, 41, Klajvert 64, Kolarov 81/

Trener Rome Paolo Fonseka odlučio je da na ovom meču odmori Edina Džeku, a šansu je dobio često kritikovani Nikola Kalinić. I u potpunosti ju je iskoristio.

Samo otvaranje susreta najavilo je efikasan meč.

U 10. minutu čak tri šanse u jednom napadu imali su igrači Rome, ali nisu uspjeli da postignu gol. Prvo je Čengiz Under sjajno šutirao, a golman Kaljarija Robin Olsen uz pomoć prečke uspio da odbrani. Lopta se zatim odbila do Henrika Mktarijana, čiji šut ponovo sjajno brani Olsen, da bi zatim loptu primio Kalinić, ali iz povoljne prilike promašio je cijeli gol.

Izvor: Tanjug/Fabio Rossi/Lapresse via AP

Dominirala je Roma u tim trenucima, promašila još nekoliko izglednih prilika (još jednom Kalinić, a zatim i Bruno Perez), da bi kazna stigla u 28. minutu.

Žoao Pedro sjajno je šutirao iz voleja i lobovao čuvara mreže gostiju Pau Lopeza.

Nepun minut kasnije - izjednačenje.

Aleksandar Kolarov je centrirao, Luka Pelegrini očigledno je zaboravio da ne igra više za Romu, praktično je asistirao Kaliniću, a Hrvat nije propustio ovaj poklon i pogodio je za 1:1.

Sjajan prodor i asistencija veoma raspoloženog Mktarijana prethodili su drugom golu Kalinića, kojim je Roma u 41. minutu stigla do potpunog preokreta.

Početkom nastavka gosti su drugi put pogodili okvir gola. Veliku šansu za treći gol Roma je imala u 51. minutu, ali udarac Džastina Klajverta zaustavila je prečka.

Nije Klajvert tada imao sreće, ali je sve došlo na svoje 13 minuta kasnije. Kalinić je ovaj put poslao sjajan pas, a brzonogi Holanđanin nije propustio priliku da Romi osigura dva gola prednosti.

Izvor: Tanjug/Fabio Rossi/Lapresse via AP

U trenucima kada su Rimljani dominirali, domaći su uspjeli da se vrate u život.

Gaston Pereiro iskoristio je nesmotrenost gostujuće odbrane i vratio neizvjesnost pogotkom za 2:3.

Kolarov je u 81. izveo prepoznatljiv slobodan udarac, centrirao je sa desne strane, lopta nije nikoga dotakla i završila je iza leđa iznenađenog Olsena.

Ali, ni tu nije bio kraj. U 86. minutu Kris Smoling nespretno je reagovao, igrao rukom i dosuđen je jedanaesterac za Kaljari. Žoao Pedro je šutirao, Pau Lopez uspio da odbrani, ali se lopte ponovo dokopao brazilski golgeter i smanjio na 3:4.

Ipak, vremena za veća uzbuđenja više nije bilo i Roma je odnijela tri vrijedna boda, sa kojim ostaje u trci za Atalantom, koja drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

SERIJA A - 26. KOLO: REZULTATI, STRIJELCI I TABELA.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC