Fudbal

Marinović: pred Mladost: Svaka naredna utakmica je sve teža

Autor mondo.ba/Fena

"Svaka naredna utakmica će biti teža, tako da nam je ova utakmica teža nego prve dvije", opozorio je trener Sarajeva VInko Marinović pred duel sa Mladosti Doboj Kakanj.

Izvor: FENA/Hazim Aljović

Fudbaleri Sarajeva u 22. kolu Premijer lige BIH, posljednjem u prvom dijelu prvenstva, u subotu na Koševu dočekuju ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja.

Ekipa koju s klupe vodi Vinko Marinović zauzima prvu poziciju s tri boda prednosti nad gradskim rivalom Željezničarom i cilj im je da u posljednju trećinu prvenstva uđu s prve pozicije, za što će im biti potrebna pobjeda u sutrašnjem meču.

 Iako igraju protiv ekipe iz donjeg dijela tabele, u taboru Sarajeva najavljuju maksimalno ozbiljan pristup.

"Jako bitna utakmica za nas kako bismo ostali na prvom mjestu nakon prvog kruga i nadam se da ćemo to sutra uspjeti i ostvariti. Ne potcjenjujem nijednu ekipu. Što se mene tiče, rekao sam to i igračima, svaka naredna utakmica će biti teža, tako da nam je ova utakmica teža nego prve dvije i to maksimalno ozbiljno moramo shvatiti. Mladost je odigrala dobro protiv Širokog, znala je napraviti dosta problema i drugim ekipama, imaju kvalitet, tako da moramo dati maksimum i biti na zavidnom nivou ako želimo ostvariti povoljan rezultat", rekao je Marinović.

Kada su u pitanju nastupi u ovom dijelu prvenstva, trener Sarajeva je zadovoljan, ali ističe da još ima mjesta za napredak.

Osvrnuo se i na igre Tina Sušića koji je početkom proljetnog dijela prvenstva došao u Sarajevo kao veliko pojačanje, navodeći da je zadovoljan njegovom igrom, uzimajući u obzir da nije prošao kompletne pripreme s timom. Međutim, i od njega očekuje da u nastavku sezone pokaže svoj puni kvalitet.

Kada su u pitanju izostanci, Marinović ističe da neće moći računati na Handžića koji je bolestan kao i Šerbečića zbog tri žuta kartona, dok je upitan nastup Sušića.

Izvor: FENA/Hazim Aljović

Prvotima  Sarajeva Amar Rahmamović također ističe da ekipa u utakmicu mora ući maksimalno ozbiljno.

“Raduje me da je atmosfera odlična i da se igra jako dobro što nam je motiv za dalje. Ja sam igrao dobro, ali i cijela ekipa igra dobro te nastojima da iz dana u dan budemo bolje”, rekao je Rahmanović.

Duel Sarajeva i Mladosti igra se u subotu od 18 časova na Koševu.

PLBIH, 22. kolo

Subota

Radnik – Zvijezda 09 15.00
Sloboda – Čelik
Sarajevo – Mladost DK 18.00

Nedjelja

Velež – Borac 14.30
Široki Brijeg – Zrinjski 18.00
Željezničar – Tuzla siti

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar 39, Zrinjski 37, Borac 36, Tuzla siti 35, Radnik 31, Široki Brijeg 31, Velež 29, Mladost DK 18, Sloboda 18, Čelik 12, Zvijezda 09 8