• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa u haosu: Asistent psovao Grizmana, trener se izvinjavao u svlačionici

Autori mondo.rs Autori Nikola Janković

"Ne želimo da vidimo takve stvari, priznali smo grešku i pokušaćemo da se ništa slično ne ponovi", rekao je Setijen.

 Barselona - Asistent psovao Grizmana Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Potrošili su 255 miliona prošlog leta na pojačanja i potom još 18 na Martina Brajtvajta po završetku prelaznog roka, jer su u važniji deo sezone ušli sa trojicom zdravih napadača, od kojih jedan ima 17 godina.

Uši su u sezonu sa trenerom u kog je malo ko verovao posle istorijskih eliminacija u Ligi šampiona, pa ga smenili krajem januara i u jeku krize postavili 61-godišnjaka bez iskustva u velikom klubu.

Možda će vas zanimati

Posle gubitka jednog od dva trofeja iz prethodne sezone u Bilbau, ostali su na duži period bez Luisa Suareza i Usmana Dembelea, a potom na više od mesec dana i bez Serđija Roberta.

Na remi u Napulju, "odgovorili" su porazom u "el klasiku" i prepustili najvećem rivalu prvo mesto na tabeli pred revanš utakmicu sa Napolijem u Ligi šampiona, u kojoj pored Suareza, Dembelea, Roberta i Brajtvajta neće nastupiti ni suspendovani Arturo Vidal.

U svemu tome, ostali su i bez magične forme najvećeg igrača u istoriji kluba, koji je posle 15 golova u prvih 16 utakmica sezone postigao osam na poslednjih 14, od čega polovinu u pobedi od 5:0 nad nejakim Eibarom kod kuće.

U kakvom rasulu se nalazi Barselona i ne treba da čudi što je Ivan Rakitić već započeo pregovore sa velikim rivalom iz Madrida, ali i dalje zvuči neverovatno da je trener Kike Setijen morao da se izvinjava igračima zbog ponašanja svog asistenta tokom najveće utakmice u sezoni, gostovanja na "Santijago Bernabeu" stadionu u prestonici.

"Izvinili smo se svima, ne možemo tako da se ponašamo", govorio je Setijen u množini za "El Periodiko", preuzimajući na sebe odgovornost za seriju gafova Edera Saravije, koje je u porazu od Reala krišom snimala kamera TV emisije "Vamos".

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Posle duela sa "La Realom", Barsa će otputovati na Majorku na meč sa jednim od timova iz donjeg dela tabele, pa dočekati Napoli u revanš meču osmine finala Lige šampiona pred koji će rezultat biti 1:1 sa "San Paola".

Uz pomoć "čitača", Španiji je brzo emitovan snimak na kom Saravija "sočno" psuje Antoana Grizmana, i to više puta tokom utakmice, sve zbog prilike koju 120 miliona evra skupo pojačanje nije iskoristio pri rezultatu 0:0. Katalonski mediji pisali su potom da je Setijena i Saraviju sačekao revolt i bes u svlačionici, u koju nikako nije lako ući, a najmanje u toku sezone.

"Ne želimo da vidimo takve stvari, priznali smo grešku i pokušaćemo da se ništa slično ne ponovi. Ova situacija je u velikoj meri uticala na mene, jer mi je stalo do imidža kluba. Moramo da vodimo računa o tome, možemo trpeti kritike zbog izmena, taktike i slično, ali ne i zbog ponašanja", govorio je Setijen pred prvenstvenu utakmicu sa finalistom Kupa kralja, Real Sosijedadom.

Saravija ima 39 godina i asistent je Setijenu od 2015. Radili su zajedno u Betisu dve godine i imali prilično uspeha, što ih je posle neočekivanog odlaska sa "Benito Viljamarina" prošlog leta i dovelo u poziciju da budu razmatrani kao hitno rešenje nakon otkaza Ernesteu Valverdeu.

Setijen je rekao da je "Saravijin živahan karakter" često prednost za ekipu i njega, ali da u isto vreme njegov saradnik mora da poradi na manirima.

"Tačno je i da moramo da razumemo kako ljudi reaguju u određenim situacijama, jer nismo svi isti. Eder ima sjajan temperament i mnogo puta nam je pomogao na fenomenalne načine. Ali, mora da nauči da se kontroliše", rekao je Setijen.

"On to pokušava, nastaviće da radi na tome, jer ovo nije prvi put da se dogodilo. Ređe je nego pre, ali ne želimo to da vidimo uopšte".

Pred 12. utakmicu na klupi Barselone, sa kojom već ima remi i tri poraza, Setijen je konstatovao da ni produkcija emisije "Vamos" nije postupila korektno i profesionalno.

"Sramota je što su takve stvari postale vest dana i isprovocirale tako burnu reakciju. Sramota je i da kamera služi samo da bi pratila svaki vaš korak kraj aut linije. Sa tim mora da se prestane. Ne bi trebalo da stalno prekrivamo usta dok nešto govorimo", izjavio je na kraju Setijen.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC