• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Ni Gvardiola ni Murinjo ne mogu da garantuju pobjede, ali...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Najvažnije je da igrači shvate situaciju i daju svoj maksimum, tada će nam biti mnogo lakše", rekao je Vlado Jagodić nakon što je ponovo sjeo na klupu Borca.

 Vlado Jagodić zvanično predstavljanje FK Borac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije samo tri utakmice u proljećnom dijelu sezone, dve u prvenstvu i jedne u Kupu BIH, Borac je promijenio trenera.

Branislav Krunić dobio je otkaz nakon poraza 0:2 od Sarajevai identičnog od Željezničara u Kupu BIH i na njegovo mjesto došao je Vlado Jagodić.

Možda će vas zanimati

 On je po peti put sjeo na klupu Borca i u petak ujutro zvanično je predstavljen na Gradskom stadionu.

Jagodić je potpisao ugovor do kraja sezone u kojoj ima za cilj da izbori plasman u Evropu.

"Ugodno se osjećam, hvala upravi na novom povjerenju, a šta je bilo u prošlosti bilo je. Okrećemo se budućnosti. Ovih 12 utakmica su najbitnije. Borac ima kvalitet i iskustvo da ostvari svoj cilj", rekao je Jagodić na predstavljanju.

Borac trenutno zaistaje 6 bodova za vodećim Sarajevom, a bod za trećeplasiranim Zrinjskim.

"Pozicija nam ne garantuje Evropu, ali ni vrh nije daleko. Ni Gvardiola ni Murinjo ne bi mogli da garantuju sve pobjede, ali važno je da svi uradimo svoj dio posla da napravimo rezultat", istakao je Jagodić.

Direktor Borca Dejan Lukendić objasnio je zašto je raskinut ugovor sa Branislavom Krunićem.

"Raskid je došao jer je ekipi trebala šok-terapija da se razdrma pred nastavak sezone. Naš cilj je plasman u Evropu, a sve drugo što se otvori Borac će iskoristiti. Ne možemo da mijenjamo deset igrača, trener je taj koji može da motiviše i koji je odgovoran", rekao je Lukendić.

U karijeri je jedini uspio da sa crveno-plavima postane šampion BiH 2011. godine, a još je radio u Čeliku iz Zenice, Laktašima, Zvijezdi iz Gradačca, prnjavorskom Ljubiću, gradiškoj Kozari, Slobodi iz Tuzle, ivanjičkom Javoru i bihaćkom Jedinstvu.

Takođe, bio je i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pripaziti

Pripaziti, Borac u nizu utakmica izdominira prvo poluvrijeme a u nastavku stane, opusti se i prospe sve ocekujuci da ce protivnik jednako nemocno odigrati i drugi dio: Zenica, Kakanj, Sloboda ovdje jedva spasili zivu glavu, Siroki, Zrinjski itd. Ako se taj period dobre igre produzi sa 45 na 75 min. barem, za 4-5 kola cemo ponovo pricati o tituli, samo sto cemo morati uzeti Sarajevo na Kosevu da bi je dograbili a to je realno jer smo bolji

Brko

Ja zaista ne znam da li je neko u klubu ocekivao vise od 2 boda iz prva tri kola. Bod sa Sarajevom i pokusati iznenaditi tradiciju u Sirokom ili Mostaru. Mi smo na odmor otisli sa nerealnim ocekivanjima jer nismo odigrali jos 3 najteze utakmice a sa druge strane Zrinjskom su ostale 3 najlakse. Sve je logicno da nas Zrinjski prestigne jer je Borac klub koji se boji igrati u gostima i boji se sarajeva i Sirokog na domacem, a i kad smo pricali da ko uzme Bilbiju prekucao je prelazni rok nasi su rekli da imaju Vujakliju. Eto vam sad.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC