Fudbal

Niko još nije šampion: Sezone u Evropi se igraju do kraja juna!

Autor Milutin Vujičić

Donijeta je odluka i o baraž mečevima za EP, Ligi šampiona, Ligi Evrope...

Izvor: MN PRESS

Fudbalska sezona u Evropi će biti završena, ali malo kasnije nego što je to uobičajeno!

Na današnjem sastanku UEFA odlučeno je da se Evropsko prvenstvo u fudbalu odloži za 2021. godinu kako bi se stvorio prostor u kalendaru da klupska sezona, koja je trenutno suspendovana zbog pandemije korona virusa, bude završena.

I dalje se čeka zvanična potvrda iz sjedišta UEFA, ali s obzirom da je video-konferencij prisustvovao veliki broj ljudi - bilo je onih koji su se odmah "izbrbljali" poput Fudbalskog saveza Norveške.

Oni su prvi objavili informaciju da se Evropsko prvenstvo odlaže, a nešto kasnije mediji su saznali i za neke druge odluke sa pomenutog sastanka - prije svih one koje se odnose na Ligu šampiona, Ligu Evrope i domaća prvenstva.

Naime, odlučeno je da se fudbalska sezona produži za više od mjesec dana, tako da je klubovima dat rok do kraja juna da se odigraju sve utakmice!

Očekuje se takođe da finale Lige šampiona bude odigrano 27. juna, a trenutno je u fazi "osmine finala", kao i Liga Evrope, međutim za ovo takmičenje se ne pojavljuje konkretan datum.

Važna vijest koja se tiče reprezentacija Srbije i BiH jeste i da se očekuje da se baraž utakmice za Evropsko prvenstvo, sada 2021. godine, održe ovog ljeta, nakon kompletiranja klupske sezone, što možda uopšte nije loša vijest.

Tagovi