• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA donosi odluku: Svima titula kao Partizanu '99, pa i Zvezdi!

Autor Milutin Vujičić

S obzirom na to da postoji velika vjerovatnoća da nijedan od prekinutih domaćih šampionata u Evropi neće biti nastavljen, UEFA je blizu odluke da titule dodijeli onima koji su u trenutku suspenzije prvi na tabeli.

 UEFA odluke - prvaci država timovi prvi na tabeli Izvor: MN PRESS

Ekskluzivna informacija španskog lista "AS" podigla je Evropu na noge!

UEFA je navodno blizu odluke da SVIM fudbalskim savezima naredi da šampionske titule za ovu sezonu dodijeli klubovima koji su u trenutku suspenzije takmičenja bili prvi na tabeli, koristeći se "modelom" Partizana iz 1999. godine kada je zbog NATO bombardovanja Jugoslavije klub iz Humske bio šampion.

Možda će vas zanimati

Takva odluka nije daleko od potvrde s obzirom na to da postoji velika vjerovatnoća da se prekinuti šampionati širom Evrope ne nastave zbog pandemije korona virusa koja ne jenjava.

Na telefonskoj sjednici u utorak biće razgovora i na ovu temu, a ukoliko većina bude za ovaj prijedlog - to znači da će šampionsku titulu u Srbiji osvojiti Crvena zvezda koja u ovom trenutku ima 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

To bi u Engleskoj bio Liverpul, kome inače treba samo još šest bodova do titule poslije 30 godina, Juventus u Italiji, Pari sen Žermen u Francuskoj, Barselona u Španiji i Bajern u Njemačkoj...

Ono na čemu insistira Aleksandar Čeferin jeste da se poštuju "jednaka prava i zasluge" u svim domaćim prvenstvima, a prvi čovjek UEFA smatra da bi najpravednije bilo dodijeliti titule onima koji su već prvoplasirani - i ne produžavati fudbalsku sezonu tokom čitavog ljeta.

Izvor: MN PRESS

Jedan od razloga što je bliži toj ideji svakako je i organizacija Evropskog prvenstva, za koje se priča da bi moglo da bude odigrano 2021, ali to se pomalo kosi i sa idejama koje ima FIFA za svoja takmičenja.

UEFA takođe planira da se ovogodišnja Liga šampiona i Liga Evrope završe na vrijeme, i traži model po kome će to biti urađeno, dok im mnogo veći problem prave domaći šampionati pošto mogu samo da daju "preporuku" da se isti kriterijumi zauzmu u svim državama - i potom je do njih.

"AS" podsjeća da je jedini takav presedan viđen 1999. godine kada je Partizan postao šampion Jugoslavije jer je bio lider na tabeli u trenutku početka bombardovanja.

Tadašnji predsjednik UEFA Lenart Johansen proglasio ih je za šampione pošto su bili na dva boda ispred Obilića, dok se takav slučaj nije ponovio od tada na "starom kontinentu", međutim korona virus natjerao je  i fudbal da se prilagođava.

Šta vi mislite, da li je ovo najpametnije rješenje?

Anketa

Da li se slažete sa idejom da treba dodeliti titulu SVIMA koji su u trenutku prekida domaćih prvenstava bili prvoplasirani na tabeli?

  • Da!

    63.87% (99)

  • Ne!

    36.13% (56)

Da li se slažete sa idejom da treba dodeliti titulu SVIMA koji su u trenutku prekida domaćih prvenstava bili prvoplasirani na tabeli?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Koks

Ovo je krsenje svih pravila... Zvezda bi zasluzeno bila prvak i ovako i onako, ima 11 bodova prednosti i nema sanse da bi partizan stigao ,slicno je i u Engleskoj i u jos nekoliko evropskih prvenstava, ali recimo sta je sa Turskom gdje je 4 kluba u bod, sta je sa Italijom, po cemu je Juventus zasluzio da bude prvak, zato sto ima 1 bod prednosti u odnosu nad Lacijom sa 300 miliona evra vecim budzetom od istog, a dva puta su izgubili od tog istog Lacija...Ko garantuje da bi bili prvaci. Ova odluka nije na mjestu,a ubedjen sam da ni Zvezda ne bi prihvatila titulu pre vremena, da je matematicki to bi prihvatili, posteno ali ovako ne, nismo mi neki da nam "Sajber" daje titule...Zvezda ce da igra posteno, do kraja, a ti Čeferin dodjeli titulu Mariboru.

Realnost

@Koks Druže a zašto Lacio nema taj bod prednosti u odnosu na Juve??? Najrealnije je da poredak bude taj koji je u momentu prekida bio na snazi. Sve je regularno odigrano do prekida, zatim je svet stao. Može da se ljuti ko hoće, ali i pre su timovi gubili titule čak i na gol razliku. Ovo je šteta za fudbal i ljubitelje istog ali šta je tu je.Plasmani su zasluženi...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC