• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sasvim običan dan na "Marakani": Trening, humanitarna akcija...

Autor Jovan Terzić

U Crvenoj zvezdi rade po uobičajenom programu i čekaju dalje instrukcije u skladu sa trenutnom situacijom u zemlji.

 Crvena-zvezda-trening-korona-virus-prekid-prvenstva-humanitarna-akcija Izvor: MN PRESS

Korona virus se rapidno širi svijetom, a u cilju što manjeg broja zaraženih stopirana su brojna takmičenja u svim sportovima.

Fudbalska Superliga Srbije jedno je od malobrojnih nacionalnih prvenstava u Evropi koje nije otkazalo utakmice ovog vikenda, ali su i u toj zemlji preduzete određene mjere opreza, pa je subotnje 26. kolo proteklo bez publike na stadionima.

Možda će vas zanimati

Naredno je zakazano već za srijedu, ali je veliko pitanje hoće li zaista biti tako ili će, ipak, i Srbija proglasiti pauzu u fudbalu.

Po onome što se može čuti - dileme nema i pitanje je sata kada će i zvanično biti saopšten prekid.

U međuvremenu, u Crvenoj zvezdi - dvostrukom uzastopnom šampionu i vodećem timu prvenstva sa 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana - rade po unaprijed planiranom programu.

U nedjelju je odrađen trening oporavka poslije pobjede protiv Napretka 3:0, a igrači su poslije rada otišli kućama i uobičajenim obavezama, za razliku od većine svojih kolega u inostranstvu koji se nalaze u karantinima i imaju ograničeno kretanje, bez ikakvih društvenih aktivnosti.  

Nastavljena je, takođe, humanitarna akcija prodaje ulaznica za prvu narednu utakmicu pred publikom na stadionu Rajko Mitić. Podsetimo, cijena je 75 dinara povodom obilježavanja 75 godina od osnivanja kluba, a mogu se kupiti putem interneta (od ponedjeljka u 12 časova na sajtu iticket.rs). Sav prihod namijenjen je odeljenju za nefrologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i manastiru Cerenska reka na Kosovu i Metohiji.

Mladi Željko Gavrić koji je svoj prvenac u dresu Crvene zvezde odmah poslije utakmice sa Napretkom posvetio nedavno preminulom dedi, dan kasnije bio je nešto opširniji.  

"Emotivno sam proslavio pogodak posvetom svom preminulom dedi. Nažalost, napustio nas je prije nekoliko nedjelja čovjek koji je mene pratio od samog početka, kada sam sa šest godina počeo da treniram fudbal. Razbolio se prije nekoliko nejdelja i nije izdržao. Bio je veliki navijač Crvene zvezde i imao je veliku želju da me gleda u prvom timu na ligaškoj utakmici, i zbog toga mi je veoma žao. Zato sam debitantski gol posvetio njemu", rekao je Gavrić za klupski sajt.

On je posebno zadovoljan zato što igra u tandemu sa Veljkom Nikolićem. Dejan Stanković je njih dvojicu ove zime zajedno ubacio u tim.

"Kao ekipa smo odigrali dobro, kao i u prethodnim utakmicama. Kada pored sebe imaš sjajne saigrače i odlične fudbalere nije teško da uđeš u formu i budeš onaj pravi. Velike zasluge za moje dobre partije idu i njima. Moram da istaknem i saradnju sa Veljkom Nikolićem, već duži niz godina igramo zajedno, počev od omladinaca, preko razvojnog tima Crvene zvezde, kao i sada u prvom timu. Vrlo dobro se poznajemo, kako na terenu tako i van njega, nadam se da ćemo dobro sarađivati i u narednim utakmicama, kao i da ćemo postići još mnogo golova".

Čekajući naredno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića javnosti, u Crvenoj zvezdi i dalje treniraju uobičajeno, ali ipak svjesni da bi već od sutra mogli da krenu na takmičarsku pauzu, za koju niko ne može da tvrdi koliko će trajati.

Pročitajte kako bi uvođenje vanrednog stanja moglo da utiče na sport u Srbiji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC