Fudbal

Dobra ideja Tonija Krosa: Dajte nam cijele plate, pa da mi poklonimo novac!

Autor Milutin Vujičić

Ovo je nešto što do sada nismo čuli...

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Real Madrid i dalje nije donio odluku da li "skresati" plate fudbalera zbog pandemije korona virusa koja je značila prekid šampionata, kao što su već učinili mnogobrojni klubovi širom planete, uključujući i njihovog najvećeg rivala Barselonu.

To, ipak, ne znači da njihovi fudbaleri nemaju mišljenje na ovu temu...

Vođa na sredini terena, fantastični nemački vjezista Toni Kros, u intervjuu za jedan sportski podkast, kazao je da mu se ne dopada naročito ideja o smanjenju plata igračima (što ide i do 70%), ali ne zbog toga što je "alav" na novac...

"Smanjenje plate je kao donacija klubu", kazao je Toni Kros.

"Ja sam više za to da igrači dobiju pune zarade i da onda svako od nas učini pametne stvari sa tim novcem. Svi mogu da pomognu gdje je pomoć potrebna, a mnogo je takvih mjesta".

Njemački fudbaler veruje tako da klub ima sasvim dovoljno novca da "živi" i bez novca koji su dužni da plate fudbalerima, a vjeruje da bi bilo daleko svrsishodnije kada bi svi igrači Real Madrida od svojih plata mogli da pomognu onima u nevolji zbog korona virusa.

Kros je takođe istakao da Real Madrid za sada nema problem sa tim da igračima "plate ostanu iste kao i do sada", iako mnogi klubovi imaju problema sa likvidnošću usljed neodigravanja mečeva.

Ipak, Real Madrid je malo bogatiji od ostalih...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.