• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drenteove muke u Madridu: Kako me je Murinjo terao, a devojke tražile novac

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Holandski fudbaler u autobiografiji otkriva zanimljive detalje iz svoje karijere.

 Rojston Drente biografija muke u Madridu: Kako me je Murinjo terao, a devojke tražile novac Izvor: Guliver/Getty Images/Jasper Juinen, Jasper Juinen/Getty Images Europe

Rojston Drente je i dalje jedan od sinonima za fudbalere koji su mnogo obećavali, a onda nisu uspeli da ostvare svoj potencijal. Holanđanin je zaludeo fudbalsku Evropu partijama na Evropskom prvenstvu za mlade 2007. godine, kada je njegova selekcija i stigla do trofeja.

Bio je jedno od zanimljivijih pojačanja Real Madrida tog leta, plaćen je 14.000.000 evra i očekivali se da zablista i postane prava evropska zvezda.

Možda će vas zanimati

Ipak, mešavina povreda, nesrećnih okolnosti i njegovog problematičnog ponašanja, karijera mu je krenula silaznom putanjom.

Nakon toga, Drente je često menjao klubove, igrao u raznim zemljama, čak i u Aziji, a sada je član holandskog trećeligaša Kozaken Bojsa.

U međuvemenu, rešio je da napiše i autobiografiju, a "Marka" je stigla do određenih delova knjiga i objavila ih.

"Oca su mi ubili kada sam imao tri godine. Ubijen je na ulici. Majka je morala da me krije da bi me spasila. Ja sam iz Roterdama, s ulica tog grada, gde moraš da budeš jak da preživiš. Postao sam muškarac još dok sam bio dečak", navodi Drente u knjizi.

On je 2007. bio pravi hit i postavljalo se samo pitanje koji će biti njegov naredni klub.

"Tražilo me je 16 klubova. Pričao sam s Đoanom Laportom iz Barselone i Predragom Mijatovićem iz Reala. Nudili su mi iste uslove, ali kad sam čuo da me Real želi, sve mi je bilo jasno. Kada sam došao u Madrid, osećao sam se kao kod kuće. Svi su me toplo dočekali, posebno Guti koji je legenda kluba", ispričao je 32-godišnji Drente.

On je istakao da je sve bilo u redu dok u klub nije došao Žoze Murinjo, u leto 2010. godine.

"Tada su počeli problemi, on me je naterao na odlazak. Poslednjeg dana prelaznog roka me nazvao i rekao da moram da odem. Imao sam manje od 24 sata da pronađem novi klub. Jasno mi je da su procenili kako Marselo treba da igra, ali to nije bio razlog da me tako oteraju."

Kako kaže, u Madridu mu je bilo odlično, a otkrio je i jednu zanimljivu anegdotu.

"Prelep grad, puno restorana, diskoteka, zabava i puno zgodnih devojaka. A ti si mlad i igraš za Real Madrid. Puno je iskušenja pred tobom. Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i prišle su nam dve jako zgodne cure. Naš četvoro je na kraju završilo u hotelu, proveli smo se sjajno. Problem je došao kasnije - tražile su da im platimo 1000 evra. Nisam znao da moram da platim!"

Naravno, nije nas iznenadilo što je Drente istakao Robinja kao najvećeg majstora za zabavu.

"Čim je došao postali smo super prijatelji. Išao sam kod njega, prizemlje je pretvorio u diskoteku. Često sam izlazio, ne baš svako veče kao što su govorili, ali često sam noću izlazio", naveo je Rojston Drente u svojoj autobiografiji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC