• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mata o Junajtedovim menadžerima: Mojesov otkaz, ponovni susret sa Murinjom

Autor mondo.rs

Fudbaler Mančestera se prisetio svih trenera sa kojima je radio u sadašnjem klubu.

 Huan Mata o Junajtedovim menadžerima: Mojesov otkaz, ponovni susret sa Murinjom Izvor: RUI VIEIRA/AP

Kada ste u Engleskoj, na najvećoj pozornici, toliko dugo kao što je Huan Mata, onda se svaki vaš malo duži intervju shvata ozbiljno. Posebno ako govorite o bivšim trenerima.

Španac je već dugo deo Mančester junajteda, a u tom klubu je radio sa Dejvidom Mojesom, Lujom van Galom, Žozeom Murinjom i Ole Gunar Solskjerom. Pričao je o iskustvima sa njima i kako su se uklapali.

Možda će vas zanimati

Počelo je Dejvidom Mojesom, još uvek traje sa Solskjerom, a u međuvremenu su u klubu bili Van Gal, o kom Mata ima sjajno mišljenje i Žoze Murinjo. Portugalac je bio trener Mati i u Čelsiju, gde se nisu baš najbolje slagali.

U intervjuu je Mata krenuo od Škota, kao što je to bio slučaj i u realnosti. Bivši trener Evertona je ubrzo dobio otkaz.

''Nije dobro kada trener odlazi. To znači da niste igrali dobro ili da rezultati nisu dobri. Znao sam šta znači neuspeh, ali nam je ponašanje navijača pomoglo. Bil ism osedmi u ligi, nakon što je Ser Aleks Ferguson osvojio titulu. Oni su nam pevali i davali podršku za narednu sezonu''.

Onda je na mesto trenera došao iskusni Luj van Gal, koji je ostavio odličan utisak na Španca. upoznali su se tokom američke turneje Junajteda, kada je Holanđanin želeo da priča sa svim igračima.

''Pozvao me je u kancelariju i rekao mi da se predstavim. Rekao sam ime i godište, da sam fudbaler. Njega je zanimalo kakva sam osoba, da li imam porodicu, šta mi je važno u životu. Imao je spremam papir sa taktikom i pitao me je gde se vidim u njegovom timu. Uigravali smo formaciju sa pet defanzivaca, dva vezna igrača i klasičnom desetkom, gde je video mene'', ističe Mata.

Seća se i rastanka sa nekadašnjim trenerom, ali i stvari koje je on radio, a da nisu bile vezane za teren.

''Pričao nam je da treba da pevamo navijačima, da ih pozdravljamo, da im budemo bliži. Osvojili smo FA kup, on nije zna da li će nastaviti da radi, ali je održao sjajan govor. Pričao nam je koliko mu trofej znači'', dodaje vezista.

Usledio je Murinjo, kog je već znao iz Čelsija. Tamo su radili zajedno šest meseci, koji su za Matu bili teški jer nije previe igrao.

''Pričali smo o fudbalu, pričali smo o Mančesteru. Poštovanje je uzajamno. Nisam igrao koliko sam želeo, možda ja ne odgovaram njegovom sistemu igre, ali smo imali profesionalan odnos. Mnogima su moje odluke bile čudne, ali sam nastavio da se borim i osetio sam da sam važan deo tima'', zaključuje Huan Mata.

Na kraju je tim preuzela klupska legenda, Ole Gunar Solskjer. O Norvežanu se pričalo neko vreme pre nego što je došao, a igrači su na sastanku zaključili da bi to mogla da bude dobra opcija.

''Doneo je pozitivnu atmosferu u klub. Bio je prepun energije, upućen u sva dešavanja i maksimalno posvećen klubu. Osećam se mlado, iako već deceniju igram u Engleskoj. Moj mozak i moje telo kažu da mogu još. Sada sam tu i da pomognem novim igračima u klubu, kao i da savetujem mlade'', završava iskusni španski fudbaler.

Mata je u Španiji nastupao za rezervni tim Real Madrida i Valensiju, dok je u Engleskoj igrao za Čelsi i Mančester junajted. Tokom kariejre u Engleskoj je osvojio dva FA kupa, Liga kup, Komjuniti šilds, Ligu šampiona, kao i dve titule u Ligi Evrope.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC