• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se ne igra, da pričamo priče. Evo jedne o nemilosrdnom Fergusonu

Autor Pavle Knežević

Van Persi je otkrio do koje mere je legendarni trener držao tim pod kontrolom

 Kad se ne igra, da pričamo priče. Evo jedne o nemilosrdnom Aleksu Fergusonu Izvor: Guliver, Alex Livesey/Getty Images Europe

Pošto se fudbal ne igra, navijači se sada uzdaju u igrače, bivše igrače i ostale iz sveta sporta da pričaju zanimljive anegdote iz prošlosti, što oni i čine. Opet vam donosimo priču o ser Aleksu Fergusonu, jednim od najvećih trenera svih vremena.

Ovog puta je Robin van Persi ispričao još jednu anegdotu o ogromnoj Fergijevoj želji za pobedama, ali i o tome koliku je kontrolu imao nad svojim Mančester junajtedom.

Možda će vas zanimati

U pitanju je bio gradski derbi iz 2013. godine, kada je Siti pobedio Junajted 2:1 i tako smanjio njegovu prednost na čelu tabele na 10 bodova. Posle čega su dvojica igrača izašla u provod. 

Kakva greška.

Ferguson ih je na sledećem treningu dočekao tako što je okačio njihove fotografije u svlačionici sa natpisom "se*onje". Van Persi nije želeo da otkriva imena igrača, ali je do detalja pričao kako ih je trener "urnisao" zbog ovakvog ponašanja.

"Dan posle utakmice ser Aleks je imao njihove fotografije iz provoda u svlačionici. Ostatku tima je rekao: 'Momci, ako ne osvojimo titulu, to je zato što su ova dvojica se*onja odlučila da pobegnu'. Neću da otkrivam imena, ali trener ih je masakrirao. Neverovatno. Imao je potpuno dokumentovan njihov izlazak: gde su bili u dva ujutru, u tri, u četiri i tako dalje. A sve da bi pokazao koliko su ispali glupi", preneo je Dejli mejl.

Ali, to nije bilo sve, prgavi Škot je otišao ne korak, nego nekoliko desetina koraka unapred.

"Nije se tu zaustavio. Opomenuo je ceo tim da ako čuje da je bilo ko od nas izašao pre nego što osvojimo titulu, da ćemo da letimo iz tima. Bio je nemilosrdan, govorio je: 'ne zanima me koliko ste trofeja osvojili, ako izađete pre kraja sezone, bićete prodati'", prepričao je Van Persi.

Holanđanin je kazao da je posle toga imao dva najteža treninga u karijeri.

Junajted je posle toga osvojio titulu.

"Trener mora da zna kada da bude tvrd, a kada da skine pritisak", rekao je Van Persi.

Ispostavilo se posle da su ta titula i ta sezona bili poslednji Fergusonovi u Junajtedu, koji skoro sedam godina čeka na novi šampionski trofej i čekaće i dalje.

Van Persiju je to bila prva sezona u Junajtedu i u 38 ligaških utakmica postigao je 26 golova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC