• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rio Ferdinand kaže da je i Ferguson kriv za neuspeh "zlatnih momaka"

Autor Pavle Knežević

Bio je to najjači tim Engleske decenijama unazad, ali nesklad, slabost selektora i ser Aleks su odigrali svoju ulogu

 Engleska-fudbal-zlatna-generacija-neuspeh-Rio-Ferdinand-kaze-kriv-je-Aleks-Ferguson Izvor: Guliver, Lars Baron/Bongarts

Engleska je imala svoje "zlatne momke", generaciju od koje se početkom veka mnogo očekivalo, ali koja nije uspela da osvoji važne trofeje.

Legenda Mančester junajteda i nekadašnji reprezentativac Rio Ferdinand otkrio je da je ulogu u tome imao i najtrofejniji trener "đavola" ser Aleks Ferguson.

Možda će vas zanimati

Ferdinand je bio član generacije u kojoj su igrali i Dejvid Bekam, Stiven Džerard, Frenk Lampard, Majkl Oven, Sol Kembel, Pol Skols, Robi Fauler, Gari Nevil, Vejn Runi


Generacije zvana "zlatni momci", ali koja nije osvojila ništa u periodu od 2002. do 2010. kada je na scenu potpuno stupila mlađa garda.

Ferdinad kaže da je ne malu ulogu u tome igrala i Fergusonova želja da Junajted osvaja što više trofeja. On je prethodno priznao da je nesloga u svlačionici "gordog Albiona" izazvana tima što igrači nisu mogli iza sebe da ostave rivalstva iz Premijer lige.

Nekadašnji reprezentativac ponovo se otvorio po tom pitanju i sada je kazao da je jedan od najvećih trenera svih vremena odigrao svoju ulogu u tome.

"Mislim da je Fergi takođe imao ulogu u tome, jer je bio jako pametan. Odlazili biste posle prvenstvene utakmice, a on bi posle pobede rekao: 'Dobro, vidimo se posle reprezentativne pauze. A ti, ti i ti, ako budete igrali duže od 45 minuta, ubiću vas kad se vratite'", prepričao je Ferdinand u Instagram lajvu.

"To bi vam bilo uvek u glavi posle toga. Mislili biste: 'O bože, sad sam pod pritiskom kad se vratim'. Onda odigrate 90 minuta za reprezentaciju, vratite se na trening, a on sedi i gleda vas besno. 'Šta sam ja rekao?' Bilo je ludo", dodao je on.

Ferdinand je takođe rekao da su bivši selektori bili u strahu da izostave velika imena, dok im je taktika takođe dolazila u pitanje.

"Na papiru je to verovatno bio najbolji tim Engleske godinama unazad, verovatno od 1966. Na papiru. Ali, igrali smo 4-4-2, striktno 4-4-2, a u utakmicama protiv Turske ili Tunisa, timova koje je trebalo da razbijamo, oni bi napunili sredinu i na kraju bi nas bušili sve vreme, diktirali utakmicu protiv nas, jer nismo imali dovoljno tela tamo", kaže Ferdinand.

"Ponekad nije važno koliko su igrači dobri, ako ste brojčano slabiji, to ne može da se nadoknadi, to je to. Imali smo sjajne igrače, ali osećam da treneri verovatno nisu bili dovoljno jaki da kažu 'Okej, Bekam će na klupu, ili Skols, ili Džerard ili Lampard – neko od njih mora napolje'", zaključuje trofejni igrač Mančester junajteda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC