• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je legenda Junajteda - a moglo je da bude i drugačije!

Autor mondo.ba

Ko zna šta bi bilo da je te 1997. godine Tedi Šeringem obukao dres Liverpula...

 Tedi Šeringem bio blizu prelaska u Liverpul 1997. Izvor: Ben Radford/Getty Images Europe

U redovima Mančester junajteda Tedi Šeringem je proveo četiri godine, ali je to bio više nego dovoljan period da na ''Old Trafordu'' stekne status legende.

Seniorski fudbalski put bivši napadač je počeo u taboru Milvola, koji ga je slao na pozajmicu u Đurgarden, a potom 1991. godine prodao Notingem Forestu.

Možda će vas zanimati

U redovima bivšeg dvostrukog šampiona Evrope Šeringem se zadržao godinu dana, nakon čega je pristupio Totenhemu. ''Pijetao'' je bio pet godina, da bi 1997. godine postao član Junajteda, tada pod komandom Aleksa Fergusona, koji je na Teatru snova gradio svoju imperiju.

Ipak, prema navodima pojedinih britanskih medija, moglo je da se desi da tako ne bude.

Kako je naveo portal ''The Athletic'', Šeringem je bio blizu prelaska u tabor Liverpula, gdje je tadašnji trener Roj Evans želio da spoji Faulera i Šeringema i stvori ''paklen'' tandem u napadačkoj liniji.

Ipak, do dogovora nije došlo jer su čelnici ''redsa'' smatrali da je Šeringem ''prestar'' da se u tom trenutku preseli na Enfild. Tedi im je je pokazao da su pogriješili.

Za 3.5 miliona funti Šeringem je postao član ''crvenih đavola'' i sa tim klubom osvojio – sedam trofeja, od čega tri u FA Premijer ligi, postigavši 46 golova na 153 utakmice za Junajted.

Trenutak koji će svaki navijač ovog kluba pamtiti, a koji je u vezi se Šeringemom, jeste onaj koji se dogodio 26. maja 1999. godine, kada je u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena izjednačio rezultat u finalu Lige šampiona protiv Bajerna i, ispostavilo se na kraju, pokrenuo potpuni rezultatski preokret.

PRISJETITE SE TOG TRENUTKA!

Nedugo kasnije, u posljednjim sekundama, sadašnji menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer je poentirao za 2:1 i drugu titulu evropskog šampiona u klupskoj istoriji, a prvu otkako se elitno takmičenje igra u ovom formatu.

U tom meču, Šeringem je u igru ušao u 67. minutu umjesto Šveđanima Jespera Blomkvista.

''Mislili smo da će utakmica otići u produžetke kada sam pogodio za 1:1. 'Da, imamo još pola sata da preokrenemo stvari', pomislio sam odmah nakon postizanja gola. Nismo mogli ni da pretpostavimo da će odmah nakon toga poentirati i Solskjer...'', riječi su Tedija Šeringema u jednom od brojnih intervjua, prisjećajući se kultnih trenutaka sa stadiona Nou Kamp.

Nakon odlaska iz Junajteda, vratio se u Totenhem i to na period od dvije godine, a igrao je još i za Portsmut, Vest Hem i Kolčester, gdje je stavio tačku na igračku karijeru.

Za Englesku je nastupio 51 put i postigao 11 golova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC