• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Madrid se ponosi tobom": De Hea donirao 270.000 funti rodnom gradu!

Autor mondo.ba

Značajna pomoć u borbi sa virusom korona

 David de Hea donirao Madrid 270 000 funti Izvor: Alex Livesey/Getty Images Europe

Nije mali broj sportista i klubova širom planete koji su, u jeku pandemije koronavirusa, odlučili da doniranjem novčanih sredstava pomognu onima koji je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Pisali smo, između ostalog, ranije o kapitenu Reala Serhiju Ramosu, koji je donirao 260.000 maski zdravstvenim ustanovama. Engleski premijerligaš Votfordje medicinarima ustupio svoj dom "Vikaridž Roud" na korištenje, Pari sen Žermen je pokrenuo akciju prodaje dresova od čega bi sav prihod bio uplaćen radnicima u zdravstvu, Bajernov dvojac Leon Gorecka – Jošua Kimih takođe je pokrenuo projekat pomoći i donirao milion evra...

Najsvježiji primjer stiže nam iz Engleske: španski čuvar mreže David de Hea, koji trenutno brani boje Mančester junajteda, odlučio je da donira 270.000 funti lokalnim vlastima u Madridu, gradu koji je, u ovom trenutku, najveće žarište koronavirusa na Pirinejskom poluostrvu.

De Hea, koji je i ranije pomagao zemlji u nevolji (donirao 175.000 funti prošlog nevremena nakon olujnog nevremena u kojem je život izgubili sedam ljudi), nije želio da se medijski eksponira u novonastaloj situaciji.

Njegov potez je, ipak, dospio u sredstva informisanja nakon što se putem društvene mreže Tviter oglasila predsjednica pokrajine Izabel Dijaz Ajuso.

"Hvala, de Hea. Pomoć koja je stigla biće jedna od ključnih u borbi sa virusom Covid-19. Vječno zahvalni, ponosni na tebe", "tvitnula" je predsjednica regije.

U Španiji je trenutno registrovano više od 46.000 aktivnih slučajeva zaraze.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC