• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Zvezda morati pred FIFA zbog Matea Garsije?

Autor Jovan Terzić

Argentinski Instituto sprema tužbu protiv Las Palmasa koja bi mogla da se odrazi i na crveno-bijele.

 Mateo-Garsija-Crvena-zvezda-transfer-problem Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pauza je zbog korona virusa, a ko zna šta nas sve čeka kada se situacija stabilizuje i lopta ponovo zakotrlja. 

I dalje se prvo čeka odluka na koji način će prvenstva biti nastavljena ili završena, a onda i kada će početi nova, kada će biti prelazni rok... 

Možda će vas zanimati

Mnogo toga je u magli, osim da za mnoge klubove slijedi "paklen" period zbog ekonomske krize koja će im udariti na finansije. Među takvima je argentinski Instituto, klub u kojem je karijeru započeo Mateo Garsija, danas član Crvene zvezde. 

Kako bi donekle ublažili udarac koji ih očekuje, Argentinci su najavili da će se po okončanju pauze obratiti organima FIFA zbog slučaja 23-godišnjeg krilnog napadača, najavljuje "mundoD", a prenosi Mozzart Sport.

MONDO je kontaktirao Zvezdu po pitanju tačnosti informacija iz Argentine, odnosno tvrdnji da Las Palmas i dalje čeka novac, ali su nam u klubu rekli da ne žele da kometarišu te navode.

Preciznije, zahtijevaju od Las Palmasa oko 400.000 evra koliko im sljeduje po ranije dogovorenih i ugovorom ovjerenih 20 odsto kada španski klub bude prodavao momka iz Kordobe (što se dogodilo prošlog ljeta kada je stigao u Zvezdu).

Da se tužba mogla očekivati, nagoviješteno je nedavnom izjavom predsjednika Instituta, Roberta Kastoldija. 

"Uz ovaj problem sa korona virusom, Las Palmas nam još nije uplatio sredstva za transfer Matea Garsije. Prije karantina smo razgovarali sa njihovim rukovodiocima. Od transfera Garsije ide nam oko 400.000 evra, ali moramo imati u vidu da će taj iznos biti oko 30 odsto manji zbog razlike u kursu. Plaćaće se u pezosima po zvaničnoj vrijednosti dolara. S tim novcem na računu nećemo imati problema, bez njega - bićemo u ozbiljnom problemu", pričao je Kastoldi prije mjesec dana. 

Argentinski portal navodi da Crvena zvezda nije napravila bilo kakav korak po pitanju uplate Las Palmasu, što znači da su Španci i dalje u problemu za pomenutih 20 odsto koji sljeduju Institutu, odnosno da će pred organima FIFA - ukoliko zaista dođe do tužbe - morati da odgovaraju i ljudi iz Zvezdinog rukovodstva.

Podsetimo, crveno-bijeli su u avgustu vodili veliku bitnu sa Olimpijakosom za potpis mladog Argentinca. Uspjeli su da ga pridobiju, a po našim informacijama iznos transfera je 1.800.000 evra, u tri rate. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC