Fudbal

Pandev: Zvao me Inter da se vratim...

Autor mondo.ba

Veteran iz Sjeverne Makedonije Goran Pandev otkrio je da ga je kontaktirao Inter u vezi s povratkom na "Đuzepe Meacu", ali je istakao da bi "se loše osjećao da je napustio" Đenovu.

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Tridesetšestogodišnji napadač Bolonje je ove sezone postigao sedam golova u Seriji A, dok je njegov tim u toku prekida zbog pandemije koronavirusa bio na 17. mjestu na tabeli.

Pandev se prije pet godina vratio u Italiju nakon jedne sezone u turskom Galatasaraju, otkrivši da ga je njegov bivši poslodavac Inter kontaktirao iako je bio član Đenovljana.

Sjeverni Makedonac je pomogao "neroazurima" da 2010. godine ostvare istorijski rezultat i osvoje "tripletu" ("skudeto", Kup i Ligu šampiona), a dogodine i da podignu još pehare Kopa Italija i Superkupa.

"Bilo je tu nečega, za mene je Inter sve. Riječ je o ekipi koja je promijenila moj život i naučila me da uvijek želim više, ali moja ideja uvijek je bila jasna kad sam stigao u Đenovu. Želio sam da pokažem ljudima da ću dati sve što mogu", rekao je Pandev italijanskim medijima.

Prema njegovim riječima, Đenovljani su ispali fer prema njemu u trenucima kad mu je to bilo neophodno za dalju karijeru.

"(Sportski direktor Piero) Ausilio me nazvao da dođem, pitao sam ga da li se šali sa mnom, a on je rekao ne. To mi je trebalo. Odgovorio sam mu: 'Zar ne tražite mlađe igrače? Tada sam razgovarao i s (Alesandro) Zarbanoom, generalnim direktorom Đenove, koji mi je rekao da sam im potreban. Osjećao bih se loše da sam otišao", podvukao je sjevernomakedonski napadač.

Pandev je u karijeri još branio boje rimskog Lacija i Napolija.