Fudbal

Turski velikan u pogonu od ponedjeljka: Treninzi u grupama od četiri igrača

Autor mondo.ba

Sportska takmičenja u Turskoj obustavljena su od 19. marta zbog pandemije virusa korona

Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images Europe

Turski fudbalski velikan Fenerbahče objavio je u četvrtak da će nastaviti sa obavljanjem trenažnog procesa nakon što su sportske aktivnosti u cijeloj Turskoj bile suspendovane zbog pandemije korona virusa.

Fudbaleri će početi sa radom 4. maja na terenima trening kampa "Fenerbahče Čan Bartu" u grupama koje će se sastojati od četiri igrača, a drugoj grupi će ulazak na teren biti dozvoljen tek što prethodna završi sa radom.

U Turskoj je 19. marta obustavljeno održavanje sportskih događaja kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Do sada je u državi zabilježeno više od 3.000 smrtnih slučajeva, dok je broj izliječenih premašio 44.000. Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom je preko 115.000.

U trenutku obustave takmičenja, Fenerbahče se nalazio tek na sedmom mjestu uz 40 bodova, trinaest manje od vodećeg Trabzona, ali i četiri manje od Bešiktaša, koji zauzima posljednju, petu poziciju koja bi na kraju sezone vodila u evropska takmičenja.

Podsjetimo, istanbulski klub se u ovoj sezoni nije predstavio na evro-sceni zbog loših rezultata u turskim takmičenjima (tek šesto mjesto u Superligi i eliminacija u osmini finala kup-takmičenja).

Inače, trenerska klupa Fenera upražnjena je od marta, nakon što je početkom marta Ersun Janal dobio otkaz, a kao ozbiljni kandidati za preuzimanje funkcije spominju se bivši trener Milana Marko Đampaolo i doskorašnji strateg zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.