• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agasi bio uz Nadala, sada je #TeamFederer

Autor mondo.ba

Da li će proslavljeni američki teniser za koju godinu ponovo promijeniti mišljenje i odati priznanje Novaku Đokoviću?

 Andre Agasi - Ko je najbolji svih vremena Rafael Nadal, Rodžer Federer Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Ko je najveći teniser svih vremena?

Debata traje i uvijek će trajati, ali zanimljivo je čuti i stav onih najrelevantnijih, proslavljenih tenisera koji su bili na samom vrhu, posebno kada promijene mišljenje.

Možda će vas zanimati

Andre Agasi, osvajač osam gren slem titula koji je proveo ukupno 101 nedelju na vrhu ATP liste u razgovoru za njemački Bild izjavio je da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena.

"Federer, bez sumnje. Niko od njegovih protivnika na terenu se ne ističe kao on“, rekao je Agasi i dodao da protiv Švajcarca ne bi imao šanse.

"Mislim da u svojim najboljim danima ne bih imao šanse protiv njega. Igrao sam protiv njega finale US opena 2005. godine i osvojio set. Više od toga je nemoguće", istakao je Agasi, koji je od 11 mečeva protiv Federera dobio samo tri, i to u periodu 1999-2002. kada je Švajcarac tek počinjao svoj uspon na ATP turu.

Njegova podrška Federeru ne bi bila nikakvo iznenađenje, da prije nekoliko godina nije bio uz Rafaela Nadala, tvrdeći da je on "GOAT".

"Nadal je broj 1, Federer broj 2. Nevjerovatno je šta je sve postigao i to dok je Federer na crhuncu, Nadal je morao da se bori protiv Federera, Đokovića, Mareja u zlatno doba tenisa. Postigao je to što je postigao, a još nije gotov", rekao je Agasi u maju 2014.

Federer je u međuvremenu stigao do 20 gren slem titula, Nadal ima jednu manje, ali obojicu bi u narednim godinama, možda čak već sljedeće mogao da prestigne Novak Đoković,  koji trenutno ima 17 osvojenih gren slemova.

Izvor: Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Srpski teniser počeo je 2020. godinu sa 18 vezanih pobjeda prije izbijanja pandemije koronavirusa i jedini je u ovom „trouglu“ koji ima pozitivan skor protiv obojice, što je možda zaboravio Agasi, koji je 2017. i 2018. godine radio sa Đokovićem.

Ko zna... možda za godinu, dve ponovo promijeni mišljenje i oda priznanje Novaku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC