• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund uvijek ima plan "B": Ako ode Sančo - dolazi "novi Mesi"

Autor Milutin Vujičić

AKo je potrebno "ukrašće" i od Barselone...

 Ansu-Fati-Dortmund-transfer Izvor: Guliver/David Ramos/Getty Images

Borusija Dortmund vjerovatno će tokom ljeta ostati bez svog "ubitačnog" krilnog fubalera Džejdona Sanča koga traže svi bogatiji klubovi iz Premijer lige, ali daleko od toga da sjede skrštenih ruku - postepeno grade plan kako će zamijeniti Engleza!

Naravno, nije lako zamijeniti fudbalera koji je ove sezone postigao 17 i asistirao za još 19 golova, ali u Dortmundu imaju odličnu ideju.

Možda će vas zanimati

Madridski list "AS" prenosi da će se Dortmund "baciti na pregovore" sa dvije godine mlađim Ansuom Fatijem (17), koji je ove sezone debitovao za Barselonu, ostavio odličan utisak, ali igra sve manje i manje od kada je na klupu sjeo Kike Setijen.

Momak iz Gvineje Bisao, koji će ubuduće igrati za reprezentaciju Španije, označen je odmah kao "novi Mesi" i jasno je da ga Barselona neće tako lako pustiti.

U Dortmundu se nadaju da će Fatija ipak uspjeti da ubijede pošto su se godinama unazad pokazali kao idealna plaftorma za razvoj mladih fudbalera, a jasno je da bi krilni fudbaler mnogo veći prostor za lični napredak mogao da dobije na "Vestfalenu".

Baš kao i Sančo, Holand, Rejna i mnogi drugi...

Izvor: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

"BVB" će probati da Fatija dovede makar na pozajmicu, uz opciju otkupa ugovora, ali za sada sve stoji zbog pandemije korona virusa koja će diktirati cene na tržištu.

Inače, očekuje se da Dortmund na Sanču zaradi više od 100 miliona evra, ali neće biti neočekivano i ako zbog finansijskih poteškoća ovog ljeta, i realno manje sredstava koje klubovi imaju za dolazak novih igrača, u Dortmundu donesu odluku da ga zadrže bar još godinu dana.

S obzirom na to da mu je tek 20 godina - ništa ne gube, sem strpljenja mladog Sanča koji je još ljetos pravio probleme jer je tražio transfer.

Sančo je ponikao u mlađim kategorijama Sitija, a u dresu Dortmunda je do sada upisao 31 gol i 42 asistencije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC