Fudbal

Bilo je očekivano: Herta suspendovala Salomona Kalua

Autor mondo.ba

Prenos uživo na Fejsbuku mu je "došao glave"

Izvor: Simon Hofmann/Bongarts

Napadač Herte Salomon Kalu navukao je na sebe tokom dana gnjev njemačke javnosti zbog nepromišljenog poteza, zbog kojeg je na kraju i suspendovan od strane kluba.

Nekadašnji fudbaler Čelsija i osvajač Premijer lige sa ovim klubom 2010. godine prenosio je uživo, putem Fejsbuka, dešavanja iz klupskog trening-centra, te je, između ostalog, dokumentovano kako se, ne mareći za pandemiju virusa korona i ne poštujući propisani socijalnu distancu, rukuje sa brojnim saigračima.

Ipak, "kap koja je prelila času" bilo je snimanje saigrača Džordana Torunarige prilikom testiranja na korona virus, i to u danu kad je saopšteno da je tokom dana evidentirano deset slučajeva zaraze od ukupno 1.724 testiranih lica, uključujući klubove iz obje Bundeslige.

Njemačka profesionalna fudbalska liga (DFL) bila je zgrožena Kaluovim postupcima, te je njegovo ponašanje ocijenila, blago rečeno, neprihvatljivim.

Ubrzo je reagovala i Herta, koja se oglasila saopštenjem, u kojem je istaknuto da je veteran iz Obale Slonovače "suspendovan" i da odluka na snagu stupa odmah.

"Pomenutim video-snimkom, Salomon Kalu nije nanio štetu samo Herti, već je u javnosti stvorena slika da igrači kao pojedinci ne shvataju ozbiljnost situacije, i to u danima kada se vodi rasprava o povratku na terene. Video-snimkom napravljenim u svlačionici, Kalu je prekršio klupska pravila i prezentovao ponašanje od kojeg se u potpunosti ograđujemo", navedeno je u dopisu koji potpisuje generalni menadžer kluba iz Berlina Mihael Pric.

Oglasio se i sam Kalu, koji žali zbog svog postupka, ali kaznu neće izbjeći.

"Žao mi je ako je moje ponašanje dovelo do stava javnosti da ne razumijem ozbiljnost situacije. Želim da se izvinim", rekao je Kalu, koji se i sam bavi organizovanjem humanitarnih akcija za pomoć kontinentu sa kojeg dolazi, pa je to bio dodatni razlog da ga javnost "uzme na zub".

"To je tačno. Posebno sam zabrinut za ljude u Africi jer tamošnji zdravstveni sistem nije uređen kao što je to slučaj ovdje. Bio sam nepromišljen, nisam u tom trenutku mislio o tome", rekao je 34-godišnji Kalu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.