• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog čega bundesligaši očajnički žele da završe sezonu do 30. juna?

Autor mondo.ba

Bez obzira na činjenicu da je u klubovima Bundeslige 10 zaraženih korona virusom, svi očekuju da kancelarka Angela Merkel da "zeleno svjetlo" za nastavak prvenstva.

 Bundesligaši od TV prava čekaju 300 miliona evra, zato žele okončati sezonu do 30. juna Izvor: FENA/Ilustracija

Masovna testiranja na korona virus u dva najelitnija ranga njemačkog fudbala, Bundesligi 1 i 2, potvrdila su da među 36 klubova postoji 10 pozitivnih na COVID-19.

Ipak, procenat od 0,5 zaraženih u odnosu na broj testiranih ne brine previše, pa se većina nada da će prvenstvo biti uskoro nastavljeno.

Možda će vas zanimati

Za to postoji i razlog.

U Njemačkoj planiraju da nakon nešto više od dva mjeseca prinudne pauze postanu prva od vodećih evropskih liga koja će nastaviti prvenstvo, koje je zbog pandemije prekinuto 9. marta.

Tako je odrađena prva runda testiranja, tokom koje se pokazalo prisustvo virusa kod 10 od 1.724 uzorka, ali nije saopšteno u kojim klubovima se nalaze zaraženi.

Prema važećim propisima u Njemačkoj, svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim moraće proći kroz 14-dnevni period izolacije.

Od tih propisa neće biti izuzeti ni profesionalni sportisti, tako da ostaje da sačekamo i vidimo o kojim licima se radi, odnosno koji klubovi će biti pogođeni odsustvom pojedinaca.

Uprkos tome, u svim klubovima nadaju se da će u srijedu od kancelarke Angele Merkel dobiti "zeleno svjetlo" za nastavak prvenstva.

Jedan od glavnih razloga zašto njemački klubovi očajnički žele da završe sezone do 30. juna je finansijske prirode. Naime, od TV prava trebalo bi da naplate 300 miliona evra.

Kako prenose mediji iz Njemačke, čak 13 od 36 klubove prve i druge lige nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima uzrokovanim pandemijom, te bi u slučaju gubitka planiranog novca došli u još težu situaciju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC