• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev Brazilac odlazi: Igrao sam za ex-šampiona Evrope, šta više da kažem?

Autor Dragan Šutvić

Giljerme Linjares de Souza karijeru nastavlja u Tatranu iz Prešova, a za MONDO je govorio o utiscima iz Banjaluke

 Linjares de Souza intervju igrao sam za bivšeg šampiona Evrope Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Brazilski desni bek Giljerme Linjares de Souza razdužio je crveno-plavu opremu i u naredne dvije sezone nosiće dres slovačkog šampiona, Tatrana iz Prešova.

Brazilac se od Borca i Banjaluke oprostio porukom na svom Instagram profilu, a danas je za portal MONDO govorio o utiscima koje će iz našeg grada ponijeti u Slovačku.

Možda će vas zanimati

"Nosim lijepa iskustva iz perioda dok sam bio u Borcu. Svidjeli su mi se ekipa i grad i mnogo će mi nedostajati igrači. Imao sam dobar odnos sa svim saigračima, trenerom i ljudima iz kluba. Mnogo sam naučio od trenera Mirka, a mnogo je moglo da se nauči i od ekipe za cijeli ovaj period", rekao je De Souza na početku našeg razgovora.

Prije dolaska među "crveno-plave" Linjares de Souza je nastupao u nižim rangovima.

Prije nego što će se naći u gradu na Vrbasu, de Souza je, naime, nastupao za brazilske klubove SG Handebol i Taubate, a u Borac je došao iz redova španske ekipe Club Cisne Balonmano de Pontevedra, koja nastupa u drugoj ligi.

Dolazak u Borac, koji je kroz istoriju bio osvajač evropskih trofeja, predstavljao je značajan iskorak, što i sam priznaje.

"Poznata mi je istorija kluba i zbog toga me raduje što sam imao tu čast da budem dio Borca. Upoznat sam sa činjenicom da je moj sad već bivši klub u prošlosti bio šampion Evrope i srećan sam što će se moje ime naći na listi igrača koji su nosili crveno-plavi dres."

Linjares de Souza nema dilemu oko toga koji momenat u klubu mu je najdraži. Dogodio se 20. septembra prošle godine.

"Svakako je to debitantska utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Igrali smo u "Boriku" protiv Slobode, a ja sam dobio priliku da nastupim. Bio je to prvi put da sam nastupao u najvišem rangu i uvijek ću se sjećati te utakmice", rekao je de Souza.

Znao je da je prvi Brazilac ikada koji je obukao dres nekog rukometnog kluba u Bosni i Hercegovini.

"Znam za taj podatak i drago mi je da sam baš ja bio taj koji je probio led. Mislim da sam ostavio dobar utisak u klubu i Bosni i Hercegovini i nadam se da sam svojim nastupima pripremio put nekim drugim brazilskim rukometašima da krenu mojim stopama i zaigraju na bh. terenima. Preporučio bih mnogima, u to niko ne treba da sumnja", rekao je 22-godišnji desni bek na kraju razgovora za portal MONDO.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC