• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finalisti Kupa Kralja pisali Savezu: Za trofej samo uz prisustvo navijača!

Autor mondo.ba, agencije

"Radije bih igrao finale Kupa kralja pred navijačima nego da se plasiramo u Evropu. Više volim tu opciju nego da igram Ligu Evrope", rekao je nedavno Ibai Gomez, fudbaler Atletika

 Atletik Sosijedad dopis finale Kupa kralja samo uz navijače Izvor: Getty Images/Getty Images Europe

Atletik Bilbao i Real Sosijedad, baskijski rivali u finalu Kupa Kralja, zajedničkim zahtjevom su zvanično zatražili odgađanje finala Kupa kralja sve dok njihovi navijači ne budu mogli da prisustvuju utakmici.

Možda će vas zanimati

Prema navodima španskih medija, oba predsjednika uputila su zahtjev Fudbalskom savezu Španije, čije rukovodstvo planira da se sastane 8. maja, pojašnjavajući svoju želju da se susret odgodi do datuma koji je pogodan za navijače oba kluba.

Ranije su iz Evropske fudbalske federacije (UEFA) dali uputstvo da će preostalo špansko mjesto u Ligi Evrope pripasti sedmoplasiranom timu Primere, ukoliko finale Kupa kralja ne bude odigrano ove sezone.

S obzirom da Valensija trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli to bi značilo da bi Atletik Bilbao ostao bez plasman na međunarodnu scenu, s obzirom da je tek deseti u prvenstvu. Real Sosijedad je na četvrtom mjestu i za sada ne mora da se brine plasman u Evropu.

"Radije bih igrao finale Kupa kralja pred navijačima nego da se plasiramo u Evropu. Više volim tu opciju nego da igram Ligu Evrope", rekao je nedavno Ibai Gomez, vezni fudbaler Atletika.

Prvobitni prijedlog španskih vlasti bio je da Atletik Bilbao ide u Ligu Evrope bez obzira da li će se finale Kupa igrati ili ne, ali sada je direktiva UEFA drugačija.

Namjera La Lige, pod čijom su ingerencijom Primera i Segunda, jeste da se sezona 2019/20 završi na terenu, a o tome šta će biti sa finalnim duelom Kupa kralja odlučiće FS Španije.

Prvobitni termin finala Kupa kralja bio je 18. april, ali je zbog pandemije korona virusa odgođeno, kao i cjelokušno takmičenje u Primeri.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC