• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keln potvrdio: Tri nova pozitivna na koronu, ali ne odustajemo od treninga!

Autor mondo.ba

Njemački bundesligaš Keln potvrdio je da su tri osobe pozitivne na testu za Covid-19 nakon što su se "jarčevi" vratili treninzima.

 Keln - tri nova pozitivna korona virus, treninzi se nastavljaju Izvor: Guliver/Getty Images/Jörg Schüler/Bongarts

Keln je saopštio u petak da je izvršeno testiranje cijelog tima, stručnog štaba, kao i i pomoćnog osoblja u klubu nakon što su 6. aprila ponovo počeli sa grupnim treninzima.

"Troje je dobilo pozitivan nalaz, svi su bez ikakvih simptoma. Nakon procjene od strane zdravstvenih službi, oni će ostati 14 dana u karantinu kod kuće. Nećemo objaviti nijedno ime zaraženih iz poštovanja prema njihovoj privatnosti", saopšteno je na zvaničnom sajtu Kelna.

Možda će vas zanimati

"Jarčevi" su naglasili da to neće pokolebati ekipu u narednim aktivnostima.

"Treninzi će biti nastavljeni prema planu u skladu sa higijenskim mjerama i kontrolom infekcije koja se primjenjuje od 6.aprila na zajedničkim vježbama".

Direktor Kelna Horst Helt istakao je da je prioritet zdravlje svih zaposlenih u klubu i da je zadovoljan mjerama koje su preduzete kako bi spriječili širenje korona virusa na poligonu.

"Zdravstvena i privatna sfera igrača i zaposlenih imaju prioritet. Prethodne mjere, kao i strategija redovnih testiranja, dokazale su da možemo reagovati na pojedine slučajeve", rekao je Helt.

Prije skoro mjesec dana, svi klubovi u Bundesligi počeli su da treniraju dok čekaju odluku o mogućem povratku na teren. Njemačka vlada na čelu sa kancelarkom Angelom Merkel zakazala je novi sastanak po ovom pitanju za 6. maj.

Ranije je izvršni direktor Fudbalskog saveza Njemačke Kristijan Sajfert rekao da je Bundesliga spremna da nastavi sezonu već 9. maja bez gledalaca ukoliko dobije "zeleno svjetlo" od nadležnih.

Međutim, odgađanjem odluke Vlade Njemačke, taj datum sigurno neće biti opcija.

"Uvijek ćemo biti u bliskom kontaktu s nadležnim zdravstvenim institucijama i medicinskim stručnjacima. Uvjereni smo da ovim konceptom možemo da omogućimo igračima najbolju moguću zaštitu od infekcije", izjavio je Tim Majer, predsjednik Radne grupe za korona virus koju je formirala Bundesliga.

U toku prekida prvenstva nakon 25. kola, Keln se našao na desetom mjestu na tabeli sa pet bodova manjka u odnosu na posljednju poziciju koja vodi u Evropu, a na kojoj je trenutno ekipa Šalkea.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC