• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekajući odluku Angele Merkel: Lajpcig planira rad punom parom od utorka

Autor mondo.ba

Ukoliko danas i u ponedjeljak ne bude pozitivnih slučajeva, trećeplasirani klub Bundeslige planira da po prvi put od izbijanja pandemije organizuje kolektivne treninge

 RB Lajpcig zajednički treninzi 5. maj Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Jučerašnji sastanak njemačke kancelarke Angele Merkel sa guvernerima 16 saveznih pokrajina nije ponudio rješenje po pitanju sudbine Bundeslige, koja je prekinuta u martu, devet kola prije kraja, zbog pandemije korona virusa.

Da li će se klubovi vratiti odigravanju utakmica, trebalo bi da bude poznato sljedeće srijede, za kad je zakazan novi sastanak.

Možda će vas zanimati

Merkel je nakon pomenutog sastanka upozorila da još uvijek postoji opasnost od povećanja broja oboljelih virusom korona, ako se prerano ublaže represivne mjere za suzbijanje širenja virusa.

"Moramo da učinimo sve što možemo kako se ne bismo vratili na početak", istakla je Merkelova, podvukavši da zabrana velikih javnih okupljanja ostaje na snazi do kraja avgusta.

Sve do tog sastanak, igračima ne preostaje ništa drugo nego da obavljaju trenažni proces kojem su se nedavno vratili u manjim grupama, uz pridržavanje svih propisanih restriktivnih mjera.

Međutim, uskoro bi korak dalje mogao da ode RB Lajpcig, klub koji se u trenutku suspenzije takmičenja u eliti nalazio na trećem mjestu uz 50 bodova, pet manje od lidera Bajerna.

Izvršni direktor RB Lajpciga Oliver Minclaf je, naime, najavio da će igrači od utorka, 5. maja, početi sa treninzima u punom kapacitetu ukoliko danas i u ponedjeljak svi igrači prilikom testiranja na korona virus dobiju negativne rezultate.

"Testovi će se obavljati danas i u ponedjeljak, 4. maja. Ukoliko ne bude pozitivnih slučajeva, planiramo da već od utorka počnemo sa ekipnim treninzima", rekao je Minclaf, koji se na mjestu izvršnog direktora kluba nalazi od 2014. godine.

Klubovi su još juče počeli sa testiranjima, a ukoliko bi na kraju držani vrh dao dozvolu za nastavak takmičenja, utakmice bi, što je poznato od ranije, bile igrane pred praznim tribinama.

Na tabeli Bundeslige Bajern je imao četiri boda više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC