• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik FS Haitija osumnjičen za seksualno uznemiravanje fudbalerki?!

Autor mondo.ba

Šokantne tvrdnje iznio je britanski "Gardijan"

 Haiti fudbal seksualno uznemiravanje Izvor: Alexandre Schneider/Getty Images South America

Skandalozne informacije objavio je britanski "Gardijan" o predsjedniku Fudbalskog saveza Haitija Ivu Žanu-Bartu.

Naime, prvi čovjek tamošnjeg fudbala osumnjičen je zbog seksualnog uznemiravanja fudbalerki koje bi bile smještene u državnom trening centru, a navodi se da cjelokupni skandal traje – posljednjih pet godina!

Možda će vas zanimati

"Gardijan" je objavio priču pozivajući se na razne izvore, među kojima su, ističe se, žrtve i članovi njihovih porodica.

"U Savezu je zaposlena gospođa koja vrši pritisak na fudbalerke. Čim bi primijetio aktraktivnu i lijepu djevojku, poslao bi tu ženu da joj kaže da će biti izbačena iz trening-centra. Kada bi djevojka počela da plače, gospođa bi joj rekla da joj jedino preostaje da razgovara sa 'Daduom' i tako je sve počinjalo, djevojka ne bi imala izbora", navodi se.

Priča postaje još šokantnija uz navode nekoliko izvora iz Haitija, koji ističu da je jedna od djevojaka čak zatrudnila sa Žan-Bartom, poslije čega je primorana na abortus!?

"Zaprijećeno joj je da ne smije da priča. Jedna od naših najboljih mladih igračica je izgubila nevinost sa Žan-Bartom 2018. godine, kada je imala 17 godina, zatrudnila je i bila je primorana da prekine trudnoću."

Takođe, ističe se da jedan Daduov prijatelj pokušao da siluje jednu mladu fudbalerku dok je boravila u nacionalnom trening-centru, u predgrađu Port-o-Prensa, prestonice Haitija.

"Uspjela je da pobjegne i njeni roditelji su upoznati sa tom pričom. Međutim 'Dadu' je sve pokušao da zataška ta dešavanja".

Oglasio se i sam Žan-Bart, koji je demantovao ove navode, ističući da se sve radi sa ciljem destabilizacije i rušenja kako njegovog, tako i ugleda porodice i samog Saveza.

"Nikad nije bilo pritužbi na mene kao pojedinca, niti na rad Saveza u cjelini. Seksualno uznemiravanje o kojem se govori nije moguće u našoj instituciji, shodno edukativnim principima koje želimo da implementiramo. Nikad ne bih radio ili podržao tako nešto, to je sramno. Da su postojali takvi slučajevi, odmah bih apelovao na sve žrtve da sve prijave nadležnim organima i državnim vlastima. Spremni smo, kao federacija, da pomognemo svakome", rekao je Žan-Bart, koji brigu o fudbalu Haitija vodi unazad dvije decenije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC