• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela testiranja igrača u Bundesligi, da li će Angela reći STOP?

Autor mondo.ba

Uprkos početku testiranja fudbalera na koronavirus upitan nastavak Bundeslige.

 Bundesliga odluka nastavak 9. ili 16. maja Angela Merkel Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Da li će 9. maja ili eventualno 16. maja ponovo krenuti Bundesliga?

Odgovor na ovo pitanje trebali bismo dobiti danas nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel sa premijerima saveznih pokrajina, a dok se čeka ishod stižu informacije koje idu u prilog ali i protiv nastavka Bundeslige.

Možda će vas zanimati

 Naime, počelo je testiranje fudbalera u dvije najjače muške lige, Bundesligi i "Cvajti" prema nacrtu o testiranju igrača i higijenskim pravilima, koji je pripremilo Udruženje profesionalnih klubova (DFL), a odobrilo Ministarstvo rada.

Iz Njemačke fudbalske lige (DFL) rekli  su za novinsku agenciju DPA da će testovi početi da se obavljaju odmah.

Za privođenje sezone kraju biće potrebno hiljade testova, a to je je podstaklo kritike u javnosti da takav plan troši neophodne resurse u borbi protiv koronavirusa.

Iz Instituta za javno zdravstvo Njemačke prošle sedmice su rekli da bi se testiranje trebalo fokusirati na ljude koji imaju simptome ili su bili u kontaktu sa oboljelima od COVID-19.

Istovremeno pada podrška javnosti planu da se Bundesliga nastavi bez publike na stadionima.

Tek trećina Nijemaca podržava plan, dok je 49 odsto protiv, a 18 odsto je neodlučno, pokazalo je najnovije istraživanje koje je sproveo berlinski institut "Infratest dimap".

Početkom aprila za nastavak sezone bez gledalaca bilo je 52 odsto, a 30 odsto protiv, uz takođe 18 odsto neodlučnih

Zagovornici povratka fudbala željno očekuju ishod sastanka Merkelove i pokrajinskih premijera, ali njemački mediji navode da bi odluka mogla biti negativna ili da bi fudbal mogao biti stavljen u drugi plan tako da bi video konferencija mogla proći bez odluke o Bundesligi.

Plan DFL-a o početku Bundeslige i Cvajte uz striktno određene mjere je podržalo i ministarstvo rada, ali se zbog tog našlo na udaru javnosti, a protiv je i sindikat policije Sjeverne Rajne – Vestfalije koji je zabrinut zbog okupljanja navijača „u blizini stadiona, ispred hotela u kojiam su igrači i gradskim jezgrama.

„To je nešto što moramo spriječiti. I dalje ne znamo kako da zaustavimo korona virus, ali znamo da utakmice bez publike svakako mogu privući hiljade fanova“, upozorio je zamjenik predsjednika policijskog sindikata, Mihael Mac.

Takav slučaj desio se upravo na jedinoj utakmici Bundeslige odigranoj bez publike u martu, kada je Borusija Menhengladbah dočekala Keln, a ispred stadiona Borusija Park okupile su se stotine domaćih pristalica.

Bundesliga i Cvajta prekinute su 13. marta nakon što je odigrano 25 kola, a lidersku poziciju na tabeli držao je minhenski Bajern sa 55 bodova, četiri više od drugoplasirane Borusije Dortmund.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC