• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuski lobi: Kraj u svim Ligama petice!

Autor mondo.ba

Francuski "Le Parizijen" večeras je objavio zanimljive informacije u vezi sa aktuelnim stanjem u fudbalskoj Evropi.

 Francuski lobi: Kraj u svim Ligama petice! Lobirao i Emanuel Makron Izvor: Tanjug/AP Photo/Jens Meyer

Tri evropske države odlučile su da otkažu nastavak fudbalskih prvenstava: Holandija, Belgija i Francuska, a francuski "Le Parizijen" tvrdi da je čak i predsjednik ove zemlje Emanuel Makron lobirao da se takmičenje u svim tzv. Ligmaa petice (Italija, Španija, Njemačka i Engleska) okonča na identičan način.

Ministarka sporta u Francuskoj Roksana Marasinenu navodno je započela bilateralne razgovore sa sportskim liderima Starog kontinenta, s nadom da bi i oni mogli donijeti identičnu odluku kao Francuzi, koji su u utorak odlučili da definitivno prekinu takmičenje u Ligi 1 i Ligi 2.

Možda će vas zanimati

Navodno, ona je već obavila razgovor sa italijanskim i njemačkim partnerima, a za četvrtak je najavljen sastanak sa španskim ministrom sporta.

U "Le Parizijenu" imaju insajdersku informaciju da je Makron lično obavio određene telefonske pozive, iako iz Vlade Francuske tvrde da se ništa od ovoga nije desilo.

Ipak, čini se da su ti razgovori, ako ih je uopšte bilo, imali uticaja, s obzirom da je ranije danas italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora izjavio da bi bilo bolje da se svi već sada okrenu narednoj sezoni.

U LIONU SU ZA PLEJ-OF

Predsjednik Liona Žan-Mišel Ola mišljenja je da će sezonu teško biti privesti kraju u sadašnjem formatu, tako da predlaže alternativno rješenje: "Ne treba žuriti. Pažljivo sam pročitao šta je napisla UEFA. Ima vremena da završimo prvenstvo, ali sam mišljenja da bi trebalo organizovati plej-of za vrh i začelje tabele", poručio je Ola, dodavši da bi utakmice trebalo da budu odigrane u julu ili avgustu, bez prisustva gledalaca.

U petak će o ovoj temi razgovarati u Italiji, dok bi dan ranije njemačka kancelarka Angela Merkel trebalo da iznese plan za nastavak ili okončanje sezone u Bundesligi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC