• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci pišu: Evroliga u jednom gradu, možda Beogradu?

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Kakva bi to prednost za Crvenu zvezdu bila...

 Evroliga-posljednjih-sest-kola-F8-u-Beogradu-Crvena-zvezda-Atina-Kaunas Izvor: MN PRESS

Grčki mediji javljaju, a najuticajniji košarkaški portali u Evropi prenose ovu ideju. Evroliga bi mogla da se završi u jednom gradu, a za sada postoje tri opcije.

Kako piše NovaSports, a prenosi Sportando, Atina, Kaunas i Beograd figuriraju kao kandidati za održavanje finiša sezone. Odakle je uopšte krenula ovakva ideja?

Možda će vas zanimati

Evroliga planira da završi sezonu, u skladu sa klupskim mogućnostima. Kako je gotovo nemoguće izvesti da ekipe putuju sa jednog na drugi kraj kontinenta, rješenje o mečevima u jednom gradu se samo nameće.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja je ostalo još šest rundi, koje bi bile odigrane u istoj hali, a zatim bi se najboljih osam timova ukrstilo na F8, u promijenjenom formatu.

Umesto prvobitne zamisli sa mečevima četvrtfinala i turnirom za četiri najbolja, ovde bi osam timova igralo na turniru koji bi odredio novog šampiona Evrope.

Da su ozbiljni u svojim namerama, potvđuju i pisanja grčkih medija. Po informacijama koje stižu iz te zemlje, Evroliga se već raspitivala za termine u dvije najveće dvorane, halama koje koriste Panatinaikos i Olimpijakos. Pored toga, interesuje ih i popunjenost nekih manjih dvorana u gradu koje bi koristile za trening.

Ukoliko bi Beograd bio domaćin, mečevi bi se vejrovatno odigravali u Beogradskoj areni, dok bi za trening košarkaši koristili dvorane Aleksandar Nikolić i Ranko Žeravica.

Evroliga je već otkazala F8 za juniore koji je trebalo da bude održan u Kelnu, dok ćemo informacije o nastavku sezone imati tokom maja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC