• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amaterizam u Premijer ligi: Klub ga predstavio, agent kaže da ne važi!

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Nismo navikli da se ovakve stvari dešavaju u Engleskoj.

 Premijer-liga-Votford-transfer-igrac-Pape-Gej-Avr-agent Izvor: Getty Images/Richard Heathcote, Richard Heathcote/Getty Images Europe

Pauzu u Premijer ligi Votford je iskoristio da napravi jedan potez za narednu sezonu. Oni su iskoristili što francuskom vezisti ističe ugovor, pa su sa njim potpisali ugovor za budućnost.

Pape Gej je do sada bio igrač Avra, a tokom ljeta mu ističe ugovor sa tim klubom. Mladi reprezentativac Francuske je najavljivan kao kombinacija Pogbe i Kantea, pa se očekuje da je Votford dobio veliko pojačanje.

Ako ga je uopšte i dobio...

Samo dan nakon što su na zvaničnom sajtu potvrdili potpisivanje ugovora sa igračem, to je demantovano. U priču se uključio agent fudbalera, koji tvrdi da igrač tokom ljeta ipak može da potpiše za neki drugi tim.

O čemu se zapravo radi?

Votford je saopštio da je predugovor potpisan, te da će se vezista iz jedne od najboljih evropskih akademija preseliti u Englesku. Za razliku od kluba, čovjek koji vodi računa o karijeri igrača kaže da taj ugovor nije obavezujuć.

On tvrdi da je predugovor poptisan nakon januarskih pregovora igrača i kluba, kada je Pape Gej imao drugog agenta. Njemu se, takođe, ne sviđaju uslovi pod kojima je potpisan i smatra da ga je moguće ''srušiti''.

Pjer Anri Bovis, čovjek koji trenutno zastupa fudbalera, nezadovoljan je količinom novca koja sljeduje agentu u ovom poslu. Zato neće biti iznenađenje ukoliko se potrudi da dogovor propadne, a njegov klijent potpiše za neki drugi tim.

''Engleska, Francuska, Njemačka, Italija... Stvarno ne znamo gde će Gej ovog ljeta završiti'', rekao je Bovis za engleske medije.

Iz akademije Avra potekli su Rijad Marez, Pol Pogba, Dimitri Paje i mnogi drugi, a za mladog vezistu su interesovanje pokazivali i neki veći klubovi. Kao jedan od najvećih se isticao Arsenal, mada je interesovanja bilo i iz Njemačke i Španije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC