Da oživi karijeru

Da li je cijena baš toliko pala: Jović ide u Premijer ligu za 31 milion?

Autor Dušan Ninković

Srpski napadač je meta tima koji bi mogao da se nađe u Ligi šampiona naredne sezone.

Luka Jović i Eden Azar
Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Srpski napadač će se, po mnogim informacijama iz Španije, u Madridu zadržati samo jednu godinu. Real je, očigledno, spreman da ga proda.

Rasprodaju u Madridu, odnosno sniženje cijene za srpskog napadača, mogao bi da iskoristi jedan tim iz Premijer lige. I to ne neki od najboljih, već jedan koji ne pripada grupi od šest velikih timova engleskog fudbala.

Situaciju sa Lukom Jovićem želi da iskoristi Lester! Postalo im je jasno da Madriđani hoće da služaju ponude, pa su spremili jednu. Ona glasi - 31 milion funti, što je nešto više kada se pretvori u evre. Da kažemo, oko 35 miliona evra.

Ekipa Brendana Rodžersa ove sezone igra odlično, a u potrazu je za novim napadačem. Keleči Iheanačo je samo na trenutke uspijevao da zamijeni Džejmija Vardija, a iskusnom liscu polako prolaze najbolje fudbalske godine. Zato se traže alternative.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta je ove sezone postigao samo dva gola u prvenstvu, a španski i engleski mediji podsjećaju da u ostalim takmičenjima nije bio strijelac. To bi bio najveći problem, jer Lester nije siguran koliko brzo može da vrati golgetersku formu.

Pored toga što je malo igrao i bio neobično neefikasan, Luka Jović je tokom cijele sezone imao probleme i van terena. Bile su tu afere sa Sofijom Milošević, njegove povrede, neodgovorno ponašanje tokom korona virusa,...

Ukoliko se dogodi transfer na Ostrvo, gdje ga raširenih ruku čeka Lester, biće to prava prilika da se srpski napadač vrati na pravi kolosijek.