• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj od Lige šampiona: VARdi koban po Arsenal

Autor Dušan Ninković

Postojala je nekakva nada, do večeras, a sada ostaje samo borba za Ligu Evrope.

 Premijer liga Arsenal Lester 1-1 Izvor: Getty images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Ponovo Arsenal nije bio sjajan, na to je uticala i kiša, ali je splet okolnosti u kojima je izgubio dva boda na meču protiv Lestera potpuno u njihovom stilu.

Bilo je tu svega, njihovog poništenog gola nakon gledanja VAR-a, priznatog gola Lestera nakon iste procedure i isključenja za Edija Nketiju, koji je igrao manje od minuta.

ARSENAL - LESTER 1:1 (1:0)
/Obamejang 21 - Vardi 84/

Možda će vas zanimati

 Gledali smo okršaj dvojice najboljih strijelaca u tekućoj sezoni Premijer lige, a možda Džejmi Vardi ne bi ni tresao mrežu da nije bilo detalja koji je odlučio meč. O tome nešto kasnije.

Arsenal je poveo preko Pjer Emerik Obamejanga, kada ga je sjajno uposlio fenomenalni Bukajo Saka, koji je probio po desnoj strani. Idealna asistencija i laka realizacija po kiši u Londonu.

Prilika je bilo, na obje strane, a to se od ovih timova i očekivalo. Posebno u ovakvom meču, gdje su bodovi potrebni svima i gdje je još barem pet timova gledalo utakmicu sa mnogo radoznalosti.

Krucijalni događaj bio je ulazak Edija Nketije u igru. Mladi fudbaler je u 74. minutu zamenio Lakazeta, a manje od minuta kasnije napravio faul za direktan crveni karton! Gledao se VAR, gledao ga je i glavni arbitar i rješenje - put u svlačionicu!

Lester je krenuo na sve ili ništa, mijenjajući formaciju i uvodeći ofanzivnije igrače. Isplatilo se, jer je spavao Škodran Mustafi.

Iako se činilo da je ofsajd, Džejmi Vardi je uradio ono što najbolje zna. Uvukao se iza leđa njemačkom štoperu, sačekao centaršut Demaraj Greja i sa pet metara matirao Emilijana Martineza.

Dovoljno za izjednačenje i za nastavak sna o Ligi šampiona u Lesteru. Arsenal neće imati slobodu da sanja takve snove do kraja sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC