ekstaza

Brentford GORI, "pčele" na korak od sna, najbolji oproštaj od Grifin parka!

Autori mondo.rs Pavle Knežević

Da li će se san dug skoro osam decenija ostvariti

Izvor: Guliver, Alex Burstow/Getty Images Europe

Fudbaleri Brentforda plasirali su se večeras u finale plej-ofa Čempionšipa, pošto su u revanš utakmici polufinala na svom terenu pobedili Svonsi sa 3:1, na oduševljenje navijača, koji su se okupili ispred stadiona!

Brentford ide na Vembli u finale, a dalje je prošao ukupnim rezultatom 3:2, pošto je u prvoj utakmici Svonsi pobedio sa 1:0.

Tim je slavio na oproštaju od Grifin parka, koji je Brentfordov dom od 1904. godine, pošto se "pčele" sele na novoizgrađeni Komjuniti stadion od predstojeće sezone.

Posle 116 godina - sjajan način za oproštaj. 

Brentford će u finalu plej-ofa igrati protiv boljeg iz dvomeča Fulama i Kardifa. Svonsi je imao 1:0 iz prvog duela, ali je Brentford uspeo da slavi sa 3:1 i plasira se u finale! Veliki uspeh.

Brentford je odradio odličan posao od samog starta kada je već do 15. minuta vodio sa 2:0. Strelci su bili - ko drugi do - Votkins, kao i Markondes u 11. i 15. minutu. Pa je domaćin već tada mogao mnogo lakše da igra.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a Brentford je u nastavku uspeo da podigne rezultat na sigurnu udaljenost kada je poveo sa 3:0 golo Mbuema u 46. minutu.

Henri je centrirao, a Mbeumo se našao na pravom mestu i iz voleja postavio rezultat 3:0 na semafor. Posle toga Svonsi nije imao šta da traži. Svonsi jeste došao do gola u 78. minutu, ali to je bilo sve pa je Brentford bukirao kartu za Vembli.

Imao je već Brentford veliku priliku da prvi put zaigra u Premijer ligi, kao i da se posle 77 godina nađe u najjačem rangu Engleske i da u njega ode direktnim putem, ali je posustao na samom kraju ligaškog dela Čempionšipa.

U finalu za plasman u Premijer ligu Brentford će 4. avgusta na Vembliju igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela Fulama i Kardifa.

U prvoj utakmici Fulam je pobedio sa 2:0.