• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop probudio Fergija u 3.30 da mu javi vijest: Aleks, Liverpul je šampion!

Autor Nikola Janković

Ipak je važna stvar u pitanju...

 Klop-zvao-Fergusona-u-3.30-i-probudio-ga-da-mu-javi-Liverpul-je-sampion Izvor: Gary M. Prior/Jan Kruger/Getty Images

U obje svoje knjige, onoj "zvaničnoj" iz 2013, objavljenoj pod naslovom "Aleks Ferguson: Moja autobiografija", kao i onoj "nezvaničnoj" izdatoj dvije godine kasnije pod naslovom "Leading", ser Aleks Ferguson u više navrata naglasio je snagu ličnog rivaliteta sa Liverpulom.

Prekid dominacije "redsa" bio je Fergijev ultimativni cilj praktično od dana kada je u svlačionici na "Old trafordu" zatekao razbijen tim u borbi za opstanak i oštar zadah alkohola iz grla pojedinaca.

Malo je reći da je uspio u tome.

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, Alex Livesey/Getty Images Europe

"Znam da trener Liverpula to ne bi smio da kaže, ali ja se njemu neizmkerno divim. On je prvi britanski trener kog sam upoznao u životu. Zajedno smo doručkovali, ali je to bilo toliko davno da nisam siguran da li on uopšte skeća toga... Za mene je bilo kao da skedim s papom", rekao je Klop (53).

Do njegovog silaska sa pozornice "Teatra snova", Junajted je osvojio 13 titula prvaka Engleske i dva puta postao šampion Evrope, tako da nekada neprikosnoveni klub sa "Enfilda" više nije bio najtrofejniji u Premijer ligi, niti toliko drastično ispred u Evropi.

Ferguson je u prve dvije i po godine penzionerskog staža više razloga za brigu pronalazio u posrtanjima njegovih nasljednika Dejvida Mojesa i Luja van Gala, nego zbog rezutlata Liverpula.

Međutim, koliko mu je bilo drago da vidi Stivena Džerarda kako proklizava i ruši snove navijača o prvoj tituli od 1990, javno je priznao da mu nije bilo drago kada je u oktobru 2015. odgledao predstavljanje Jirgena Klopa na "Enfildu".

Obrazložio je riječima da Nijemac ima energiju kojom bi mogao da probudi usnulog džina i da neće biti iznenađen ako se to dogodi.

Malo je reći da je bio u pravu.

Izvor: Guliver, Stu Forster/Getty Images Europe

Liverpul je u posljednjoj sezoni do osnivanja Premijer lige 1991. godine osvojio 18. titulu prvaka Engleske, uz četiri osvojena Kupa šampiona. Junajted je u to vrijeme jednom postao evropski šampion i sedam puta bio najbolji u zemlji. Kada je u maju 2013. nominovao Mojesa za nasljednika i rekao "zbogom" poslije 26 godina na klupi "đavola", Junajted je imao 20 titula u ligi, Liverpul i dalje 18, dok je odnos u Kupu i Ligi šampiona glasio 3-5 u korist crvenih sa Mersisajda. Kako je Klop krenuo...

Klop je džina probudio već po dolasku na Mersisajd, a kada je poslije Lige šampiona osvojio i Premijer ligu... probudio je i Fergusona!

Jirgen Klop zvao je Aleksa Fergusona u pola 4 ujutru i probudio ga, naravno, samo da bi mu javio da je Liverpul šampion.

Ovo je ispričao Fergi, lično.

"Ostvario si nevjerovatan uspjeh, titula je apsolutno zaslužena. Nivo na kom je igrala tvoja ekipa je za svako poštivanje, a ta tvoja posebnost uvukla se svima 'pod kožu' u Liverpulu", rekao je 78-godišnji Škot, koji se mlađem kolegi javio narednog jutra video porukom.

"Vjerujem da je za sve vas ovo bila sezona za pamćenje, kao što ću ti ja zapamtiti što si me onda zvao i probudio u 3.30 ujutru. Ali, i oprostiću ti", dodao je Ferguson uz osmijeh.

"Mimo toga, svaka čast", rekao je i "odjavio".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC