Fudbal

Željezničar siguran u Bijeljini, Sarajlije na maksimalnom učinku (FOTO)

Autor mondo.ba

Tim Amara Osima ostvario je i drugi prvenstveni trijumf. Željezničar bolji od Radnika 2:0 (1:0).

Izvor: Promo/FK Željezničar/Armin Herić

Na Gradskom stadionu u Bijeljini prvi meč drugog kola m:tel Premijer lige BiH odigrali su Radnik i Željezničar, a gosti su zasluženo slavili 2:0 (1:0), postigavši po gol u oba poluvremena.

Gosti iz Sarajeva bili su nešto konkretniji u prvih 45 minuta, te zasluženo stigli do prednosti. S druge strane Bijeljinci su se opredijelili za odbranu svog gola i pokušaje iz kontranapada, ali nisu uspjeli da ugroze protivnički gol.

RADNIK - ŽELJEZNIČAR 0:2 (0:1)

Nije viđeno mnogo toga u prvih pola sata, a onda je Željezničar stigao do vođstva.

Mladi Hamza Gasal, inače debitant u redovima sarajevskih "plavih" našao se u ulozi asistenta, a mrežu Dalibora Kozića zatresao je Mustafa Mujezinović.

Neposredno pred početak meča u Bijeljini viđeno je veliko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i pljuskom, pa nema sumnje da su i ove vremenske (ne)prilike uticale na igrače oba tima da pokažu nešto više u prvom poluvremenu.

Ipak, tim Amara Osima uspio je u namjerama da na odmor ode s vođstvom, te nema sumnje da će im u nastavku meča biti daleko lakše igrati.

Nešto otvorenije u nastavku su krenuli Bijeljinci, ali sredinom drugog dijela primili su i drugi gol.

Iako je Ivan Šuber bio među najzapaženijim prvotimcima Radnika, u 66. minutu skrivio je jedanaesterac. Faulirao je u svom šesnaestercu Luku Juričića, a precizan sa "bijele tačke" bio je Semir Štilić.

Zadovoljni vođstvom gosti nisu željeli mnogo da srljaju, dok izabranici Slavka Petrovića nisu imali snage bar za počasni pogodak, pa je ostalo 0:2.

Nakon gostujućeg remija sa Slobodom u prošlom kolu, fudbaleri Radnika doživjeli su prvi prvenstveni poraz, dok je Željezničar i nakon drugog kola na maksimalnom učinku i trenutno je lider bh. elite.

RADNIK: Kozić, Novaković, Mekić (73. Popara), Vasić (87. Vinski), Bradonjić Gogić, Karić, Đurić (73. Zukić), Motika (67. Huseinbašić), Koraksić (87. Nikić), Šubert. Trener: Slavko Petrović.

ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović (66. Subašić), Juričić (78. Lendrić), Štilić (78. Alispahić), Sadiković (90. Bekrić), Ikić, Gasal (66. Veselinović), Šehić. Trener: Amar Osim.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO:

Radnik - Željezničar 0:2 (0:1)
/Mujezinović 34, Štilić 67 pen/

U subotu:

Mladost - Sarajevo (17.00, Arena Sport)
Olimpik - Široki Brijeg (17.30)
Velež - Zrinjski (19.00, Arena Sport)
Tuzla siti - Krupa (20.30)

TABELA: Željezničar (+1) 6, Borac 3, Sarajevo 3, Zrinjski 3, Široki Brijeg 3, Sloboda 1, Radnik (+1) 1, Tuzla siti 0, Olimpik 0, Krupa 0, Velež 0, Mladost 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.