KORONA U DINAMU

Zagrepčani u ogromnom problemu: Nakon Lokomotive, korona i u Dinamu!

Autori mondo.ba Anadolija

Svi članovi prve ekipe biće u četvrtak testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradiće i drugo testiranje.

Izvor: MN PRESS

Poslije petorice igrača Lokomotive, korona i u drugom zagrebačkom klubu - jedan od fudbalera Dinama pozitivan je na korona virus, potvrđeno je iz kluba.

"Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sastava GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus", saopštili su s "Maksimira".

Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio ljekarsku službu Dinama, koja je u skladu sa svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu.

Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, u skladu sa preporukama Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske i radne grupe Hrvatskog fudbalskog saveza.

Kako je naglašeno, procjena ljekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku je da nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.

Klubovi učesnici UEFA takmičenja obavezni su uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 po svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice. Svi članovi prve ekipe biće u četvrtak, 20. avgusta testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradiće i drugo testiranje.

Dinamo će provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pažljivo pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni štab i svi zaposleni u klubu.

Podsećamo, UEFA je nedavno u pretkvalifikacijama već izbacila šampiona tzv. Kosova, Dritu, koja je prijavila dva pozitivna slučaja na korona virus, tako da sada i u Hrvatskoj postoji bojazan da bi se isto moglo desiti zagrebačkim klubovima.