Fudbal

Pomoćnik Dušana Bajevića: Problem što je Manćini pozvao 37 igrača, pa ne možemo znati startere

Autor mondo.ba

...ali, znamo njihov stil igre.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Pomoćni trener u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine Adnan Čustović izjavio je da je stručni štab analizirao reprezentaciju Italije i da "zmajevi" poznaju njihov stil igre.

"Sigurno da će biti teška utakmica ali se nadam da ćemo odigrati slično kao što je bio slučaj u susretu u Torinu. Jedini problem je što je selektor (Roberto) Manćini pozvao 37 igrača pa je teško reći kojih 11 će početi. Ali, znamo njihov stil igre, imaju igrače koji dobro drže loptu i sigurno da će biti teška utakmica. Mislim da su u posljednjih 13 utakmica na 12 pobijedili", rekao je Čustović.

Pomoćnik selektora "zmajeva" izrazio je nadu da će BiH odigrati dobro kao prije godinu dana kada su na gostovanju u Torinu napravili veliki broj prilika.

"Italiji je teško napraviti veliki broj šansi. Jedino smo mi uspjeli napraviti šest-sedam prilika. Mislim da smo tada odigrali jednu od najboljih utakmica i nadam se da ćemo ponoviti takvu utakmicu, sa šansama, velikim intenzitetom igre i velikom željom koju smo imali u toj utakmici".

Čustović je naglasio da su najvažnije utakmice za reprezentaciju BiH u baražu Lige nacija u oktobru i novembru.

"Utakmica s Italijom i Poljskom su bitne da se pokažemo u dobrom svjetlu. Želimo da pokažemo da smo organizovana ekipa koja može da odigra protiv jakih ekipa kao što u Italija, Poljska i Holandija. Drugi problem je što su obje reprezentacije u fizičkoj spremi koja nije dobra, pod upitnikom je i naša i fizička sprema protivnika, tako da možemo očekivati tešku utakmicu za sve igrače koji budu na terenu", zaključio je on.

Susret između Italije i BiH igra se 4. septembra u Firenci, a bh. reprezentacija u Italiju putuje u četvrtak, prenijela je agencija "Fena".