• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Zmajevi” testirani na koronu, još jedan trening, pa put u Firencu

Autor agencije/MONDO

Reprezentacija BIH priprema se za utakmicu Lige nacije protiv Italije.

 FSBIH - Reprezentacija BIH, pripreme Liga nacija, testiranje na korona virus Izvor: Anadolija

Selekcija BIH  trenira u Zenici, a dan uoči odlaska u Italiju reprezentativci su podvrgnuti testiranju na korona virus.

Organizacija je protekla bez problema i sve u bh. taboru funkcioniše u skladu s epidemiološkim protokolom za šta se brine medicinski tim reprezentacije, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Možda će vas zanimati

 Prije putovanja u Firencu reprezentativci BIH će danas obaviti još jedan trening koji će propustiti Adnan Kovačević zbog lakše povrede tetive, zbog čega je podvrgnut fizikalnoj terapiji.

Bez obzira na povredu Kovačević je pun optimizma.

"Sve je dobro i imam utisak da smo jedva čekali da se ponovo vidimo. Navikavamo se na novog selektora i trenere, a ima i novih momaka pa sve to daje posebnu draž ovom okupljanju. Mi znamo šta je naš zadatak tako da nema problema jer svi pokušavamo da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u narednom periodu", rekao je Kovačević.

Kad je riječ o treninzima i raspoloženju Kovačević ističe da treninzi veoma interesantni i što je najvažnije svi su s loptom. "Uživamo i mislim da se to vidi", istakao je on 

Kada je u pitanju meč s Italijom, ističe da su domaći favoriti, ali i da bh. reprezentacija ima svoje adute koje treba iskoristiti.

"Znamo kakav je protivnik, igrali smo s njima i mislim da možemo riješiti utakmicu u našu korist", zaključio je Kovačević.

Devet nastupa za reprezentaciju BiH upisao je Armin Hodžić koji je postigao i tri pogotka. Ističe da je sretan zbog ponovnog susreta sa saigračima u reprezentaciji.

"Treninzi su super kao i kompletna atmosfera oko nas. Mogu reći da sam prezadovoljan kako se radi i jedva čekam da vidim šta i koliko mogu da pružim reprezentaciji", rekao je on.

Nada se da će dobiti priliku da zaigra u mečevima s Italijom i Poljskom.

"O tome će odlučiti selector, ali sigurno je da svi mi koji smo ovdje priželjkujemo da istrčimo na teren. Ja sam fokusiran na rad, izvršavanje zadataka na treninzima a svjestan sam izazova koji su pred nama i trudiću se da im odgovorim na najbolji mogući način", naglasio je napadač bh. tima.

Reprezentacija BiH sutra putuje u Firencu gdje se u petak sastaje sa selekcijom Italije. Tri dana kasnije u Zenici dočekuje reprezentaciju Poljske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC