PODELA BODOVA

Derbi Lige nacija bez pobednika: Verner već rešeta golmana Junajteda, Španci se spasli u 95. minutu!

Autor Nebojša Marković

Zanimljiv meč odigran je u Štutgartu.

Izvor: MATTHIAS SCHRADER/AP, Tanjug

Derbi na otvaranju nove sezone Lige nacija nije doneo pobednika- A lako je mogao! Na kraju, šampioni sveta iz 2010. i 2014. morali su da "podele plen" nakon pogotka gostiju u dubokoj nadoknadi vremena.

NEMAČKA - ŠPANIJA 1:1 (0:0)
/Verner 51 - Gaja 90+5/

Utakmica koju su prvog dana Lige nacija svi priželjkivali jeste donela dosta uzbuđenja, ali ne i pobednika.

Ekipa Joakima Leva stigla je do prednosti u 51. minutu kada je novi napadač Čelsija Timo Vernera savladao Davida de Heu, golmana Mančester junajteda, čuvara mreže sa kojim će ubudće voditi bitke u Premijer ligi.

Dobro je funkcionisala nemačka u svojoj 3-4-1-2 formaciji, lepo koristila kontre uz brzonogog Liroja Sanea u špicu, ali Španci su pronašli rešenje da stignu do izjednačenja.

Posle centaršuta sa desne strane, jedan igrač je na dva metra od gola pronašao levog beka Hosea Gaju koji iz blizine postiže gol jer nisu svi igrači Nemačke uspeli da budu dovoljno daleko i ostave ga u ofsajd poziciji.

U drugom meču u grupi 4 divizije A Lige nacija, Ukrajina je savladala Švajcarsku 2:1.

Andrej Jarmolenko je doneo prednost našem rivalu u kvalifikacija za EURO 2020, Švajcarci su izjednačili preko Harisa Seferovića, ali je Oleksandar Zinčenko u 68. minutu doneo pobedonosni gol Ukrajincima.

Tagovi