Fudbal

Džeko zadovoljan bodom u Firenci: Stručni štab nam je predstavio "azure" onakvima kakvi oni jesu!

Autor mondo.ba

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je jako zadovoljan remijem u Firenci, koji su "zmajevi" izborili protiv Italije na startu nove Lige nacija.

Bosnia Herzegovina's Edin Dzekot, left, and Italy's Alessandro Florenzi greet each other during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Bosnia Herzegovina, at the Artemio Franchi Stadium in Florence, Italy, Friday, Sept. 4, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP)
Izvor: Massimo Paolone/LaPresse

"Zmajevi" su na debiju novog selektora Dušana Bajevića osvojili bod na stadionu "Artemio Franki" iako ne bi bilo nezasluženo i da su stigli do sva tri.

"Odigrali smo dobru utakmicu, s obzirom na to da smo odradili 3-4 treninga i mnogi su tek počeli pripreme. Sigurno da su momci dali sve od sebe i na kraju se isplatilo. Odradili smo posao kako treba i zadovoljni smo rezultatom", rekao je Džeko, strijelac jedinog pogotka za BiH nakon meča za televiziju "Nova BH".

"Dijamant" je srećan i zbog novog stručnog štaba...

"Dobra je stvar kada novi trener počne sa dobrim rezultatom. Stručni štab je dao maksimum od sebe da nam pomogne i da nam predstavi Italiju onakvu kakva ona stvarno jeste", dodao je centarfor Rome i naglasio da će uvijek biti na raspolaganju nacionalnom timu.

"Ja sam uvijek govorio da ponosno nosim ovaj dres reprezentacije i uvijek ću dati maksimum. Dok me god bude selektor želio i zvao, ja sam tu da dam sve od sebe. Svaki gol koji nam donese bodove i pobjede je bitan i meni drag. Mislim da nijedna ekipa nije sto posto i sigurno je da to nije maksimalni nivo. Što se tiče šansi, rezultat je na kraju bio realan i zaslužen, oba tima su imali svoje", zaključio je kapiten "zmajeva".