• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević: Italija je malo bliže pobjedi, ali ćemo uraditi sve da ih iznenadimo

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima, jer je uvijek čast igrati protiv reprezentacije Italije”, rekao kapiten "zmajeva" Edin Džeko.

 Dušan Bajević: Italija je malo bliže pobjedi, ali ćemo uraditi sve da ih iznenadimo Liga nacija BiH Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je imala trening na stadionu “Artemio Franki“ u Firenci, a prethodno su selektor Dušan Bajević i kapiten Edin Džeko iznijeli očekivanja uoči sutrašnjeg duela UEFA Lige nacija protiv Italije.

“Prije svega želim da svi budemo zdravi, jer je ova situacija sa koronom sve nas poremetila”, rekao je Bajević i nastavio:

Možda će vas zanimati

“Dva puta smo se u kratkom vremenskom periodu sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo kako bi ih pokušali iznenaditi.”

Bajević nije želio pojedinačno izdvajati igrače Italije od kojih prijeti najveća opasnost golu bh. tima.

“Ima dosta dobrih igrača, svakoga cijenimo, ali ovom prilikom ne bih nikoga izdvajao, posebno što ima nekih pojedinaca koji su u vrhu dugi niz godina”, istakao je iskusni trener.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Bajević nije želio otkriti ni formaciju u kojoj će bh. tim igrati, ali je naglasio da će se vjerovatno mijenjati tokom utakmice.

Italijanske novinare je zanimalo i to da li se pojavljuje neki novi Edin Džeko.

Biranim riječima selektor Bajević je govorio o kapitenu naglasivši da je on jedinstven i kao igrač i kao čovjek, te da bez obzira koliko dugo će trajati njegova igračka karijera on će uvijek biti tu, dio reprezentacije.

Kapiten BiH je, kao i uvijek, sa posebnom pažnjom dočekan od strane novinara. Odgovarao je samo na pitanja koja su se odnosila na utakmicu i naš tim. Između ostalog pokušao je uporediti dva duela protiv Italije, onaj u Torinu sa onim u Zenici.

“Nadam se da će ova utakmica biti sličnija onoj u Torinu. Ipak, postoje velike razlike, tada smo svi bili u odličnoj formi, u toku je bila sezona, pa smo bili sto posto spremni. Ovo sigurno nije najbolji trenutak za jednu ovakvu utakmicu, posebno što igramo bez Miralema Pjanića. Nema ni publike pa će sve to uticati na kompletan ambijent. Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima, jer je uvijek čast igrati protiv reprezentacije Italije”, kazao je sjajni napadač Rome.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Bez obzira na prijateljstvo sa pojedinim protivničkim igračima Džeko je naglasio da će se na terenu boriti svako za svoj tim. Mnoge je zanimalo i koje su razlike između bivšeg selektora Roberta Prosinečkog i sadašnjeg Bajevića na šta je Džeko odgovorio:

“Bajević je u naš tim donio veliko iskustvo koje nam svima može pomoći. Ove dvije utakmice će dobro doći i selektoru da nas bolje upozna i nama da se naviknemo na njegove zahtjeve kako bismo bili što spremniji za važnu utakmicu baraža sa Sjevernom Irskom.“

Bh. fudbalere 4. septembra očekuje duel prvog kola Grupe 1 Lige A u gostima kod Italije sa početkom u 20.45 sati.

Tri dana nakon ogleda u Firenci “zmajevi“ će na "Bilinom polju" ugostiti Poljsku. Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi 1 igraće još Holandija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC