• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holanđani jedva protiv Poljaka, Haland pogodio, ali raduju se Austrijanci!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Holandija se dugo mučila protiv Poljske, ali je Stiven Bergvajn ipak postigao pogodak za pobjedu i prvo mjesto na tabelu Grupe 1, ispred BiH i Italije.

 Liga nacija prvo kolo rezultati Holandija - Poljska 1-0 Izvor: Peter Dejong/AP

Edin Džeko i Stefano Sensi bili su glavni akteri duela u Firenci u kojem su se sastali Italija i BIH.

Prvi je doveo "zmajeve" u vođstvo i šokirao Italijane, a drugi izjednačio za konačnih 1:1 na debiju selektora Dušana Bajevića, te još trojice "zmajeva", Siniša Saničanin, Branimira Cipetića i Amira Hadžiahmetovića.

Možda će vas zanimati

Za to vrijeme, u drugom meču Grupe 1 Holandija je na svom terenu savladala Poljsku 1:0 golom Stivena Bergvajna, fudbalera Totenhema. Zanimljivo je da je selektor Holandije na ovom meču bio Dvajt Lodeveges, koji privremeno popunjava tu poziciju umjesto Ronalda Kumana, novog trenera Barselone.

U B diviziji Lige nacija igrani su mečevi u grupama 1 i 2. U prvoj je Austrija savlada Norvešku, rivala Srbije u polufinalnom baražu za plasman na EURO naredne godine. Bilo je 2:1 za Austrijance u Oslu, a gosti su poveli 2:0 bez većih problema, da bi konačan rezultat postavio sjajni Erling Braut Holand, napadač Borusije Dortmund.

Za to vreme, Rumunija nije uspjela da savlada Sjevernu Irsku iako su od 39. minuta imali igrača više - 1:1. Georgi Puškaš je bio strijelac za Rumune, ali ih je u 86. minutu šokirao Gevin Vajt.

U drugoj grupi su u "derbiju Čehoslovačke" slavili Česi 3:1 i to u Slovačkoj. Škotska i Izrael remizirali 1:1, a i ta dva tima su potencijalni rivali Srbije na putu ka Evropskom prvenstvu, ukoliko "orlovi" prvo savladaju Norvežane.

I na kraju, u C diviziji je Kazahstan slavio 2:0 u Litvaniji, dok je Albanija istim rezultatom "tukla" Bjelorusiju u Minsku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC