Fudbal

Vinko Marinović: Odlučiće sitni detalji protiv Budućnosti; Velkoskom svejedno da li će biti 1:0 ili više!

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva Vinko Marinović nije želio da otkrije početnih 11 za utakmicu protiv podgoričke Budućnosti, ali je siguran da ko god bude u sastavu, da će pružiti dobru partiju u četvrtak na zeničkom "Bilinom polju" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: FENA/Harun Muminović

Sarajevo će u četvrtak dočekati Podgoričane, čiji je sportski direktor Zvezdan Milošević ulogu favorita prepustio domaćinu.

Šef struke "bordo" tima Vinko Marinović svjestan je značaja sutrašnje utakmice rekavši da će biti neophodna maksimalna koncentracija svih fudbalera.

"Sigurno će ovu utakmicu odlučiti sitni detalji. Ubijeđen sam da će moji momci u četvrtak to dobro odraditi i imam maksimalno povjerenje u njih", izjavio je Marinović.

Prema njegovim riječima, dobro je upoznao crnogorsku ekipu, koja je veoma kvalitetna.

"Naravno da smo ih skautirali, Budućnost je iskusna, zna da igra i mogu da kažem da su izuzetno kvalitetni. Namučili su Ludogorec, a sa Astanom su odigrali kvalitetno i pobijedili. Imaju iskustvo, znaju da igraju, naravno da smo sve to pregledali i nadam se da ćemo sutra uspjeti da ih neutrališemo i da ćemo iskoristiti njihove slabe strane".

Ipak, nije želio da otkrije startnih 11.

"Koja će postava biti, to ćemo mi odlučiti, nikada nisam davao sastave prije utakmice. Ne možemo računati na Hrvoja Miličevića koji nije spreman, Zinedina Mustedanagića zbog crvenog kartona, te Ivana Jukića, dok su ostali spremni za utakmicu".

Kapiten kluba sa "Koševa" i reprezentativac Sjeverne Makedonije Krste Velkoski je istakao da mu je svejedno da li će Sarajevo slaviti sa golom ili više razlike, već samo da izbori plasman u plej-of Lige Evrope.

"Sutra nas očekuje zahtjevna utakmica, svi igrači su spremni i znamo šta očekuje publika od nas i šta nam donosi ova utakmica. Daćemo svoj maksimum i nadamo se svi prolazu u plej-of", istakao je Velkoski i dodao da priželjkuje pobjedu.

"Sad da li će to biti jedan, dva ili tri razlike, to je nebitno. Bitno je da se prođe dalje, pa može i na penale. Najbitnije je da mi prođemo", dodao je kapiten Sarajeva.

Utakmica između Sarajeva i Budućnosti igra se u četvrtak u Zenici s početkom u 20 časova.